2019-04-30 1005 views
我唔鍾意寫人差評,但我真係忍唔住同2位朋友諗住喺百老匯睇戲之前搵間餐廳食嘢,用Openrice睇下附近有咩餐廳介紹,見佢有二百幾個好評,冇諗咁多就入咗去啦。一入去,佢比咗個升級餐牌我哋,sell我哋每位加$40升級話可以多啲選擇,又話枱枱客都加錢食,但我有位朋友細細聲話佢唔食得海鮮,比個呀媽聽到,即反駁話仲有其他更好嘅肉類,最後我哋決定唔升級,即時黑面。個呀媽同仔一直態度極差唔想serve我哋咁。肉已經唔靚,鐵板上仲要隔住塊紙嚟燒,一啲燒嘅味道都冇。刺身我哋唔係叫得多,數量都唔超過佢每次嘅限制,但係我哋喺用餐時間內嘅2個鐘,只係叫倒3細碟,係3細碟!每碟入面講緊嘅係每人2塊三文魚,每人3塊北寄貝,每人幾隻細甜蝦。點解2個鐘內叫得3細碟?因為我哋叫第3碟嗰陣,佢哋拖到差唔多埋單先比我哋!無錯,係第3碟已經開始拖到你想埋單。後尾我哋3個都冇晒mood,唔想食,埋單嗰陣搵散紙搵耐咗少少,個呀媽成張單連簿「撻」落張枱度,堅係勁嬲囉,咩意思?最後出咗門口,睇翻點解!點解有咁多好評,原來我太天真了,希望其他人識睇差評,避免中伏啦
我唔鍾意寫人差評,但我真係忍唔住

個呀媽同仔一直態度極差唔想serve我哋咁。

肉已經唔靚,鐵板上仲要隔住塊紙嚟燒,一啲燒嘅味道都冇。