2020-08-27
Aroma 薯片黑松露控嘅朋友,因為今次要介紹嘅就係Aroma新出嘅黑松露薯片,呢個專門為夏天而推出嘅黑松露味薯片,未試過嘅朋友真係要試吓啦,啱晒夏天睇波飲啤酒搞party嘅你哋。首先講吓呢款薯片有咩特別之處,我試咗佢嘅原味同埋Parmesan cheese 味,兩款都不分高下,一樣咁好食。兩包都係份量大大包的,分錢分貨,食極都仲有。原味嘅黑松露薯片,濃郁嘅黑松露味加上薯片嘅脆脆口感,真係令到人食完返尋味啊,而Parmesan cheese 味的黑松露薯片就有另一番風味,厚厚的芝士味而又不蓋掩黑松露的香味,每一啖嘅薯片都令到你口腔裏面散發着黑松露的香氣,簡直係食到停唔到口呀。講埋薯片嘅Texture,每一塊薯片嘅質感都係比較厚實,選用嘅薯仔做法應該是加了一些特別嘅材料,再將黑松露輕輕的抹在薯片上面令到佢有雙層的口感,啲黑松露味同薯仔混合埋一齊之後烘培完就變咗呢一個特色嘅黑松露薯片,真係做得好出色,好好味。希望大家鍾意今次嘅介紹,未食過嘅朋友真係一定要試吓呢一個aromatruffle 的黑松露味嘅薯片啦。