2024-12-05 244 views
好似去咗韓國嘅大排檔一樣,色彩繽紛嘅枱凳,大量玩味擺設,周圍都係打卡位。前菜係泡菜及醃芽菜,仲要係大大碟,非常開胃。每次食韓國嘢都一定會叫嘅醬油蟹,一般都係撈飯,原來簡單加上香脆嘅紫菜都非常惹味。而且非常多蟹膏,食落啖啖新鮮甘甜。海鮮煎餅食得多,第一次見有大大粒蠔的蠔×海鮮煎餅。用料好豐富,每粒蠔都非常大粒,加上八爪魚粒,韭菜同紅蘿蔔絲,令到口感同埋味道層次都非常豐富。五花肉燒到外層金黃,但唔會覺得乾。配上特製的韓式辣醬,再用新鮮嘅生菜包住,食落唔覺烤五花肉嘅油膩感。包左滿滿材料的紫菜飯卷,食韓國嘢必點。點左熱情果啤酒和芒果啤酒,仲有燒酒混合而成的熱帶雨林,果味香又唔會太甜,非常容易入口。

前菜係泡菜及醃芽菜,仲要係大大碟,非常開胃。

包左滿滿材料的紫菜飯卷,食韓國嘢必點。