2022-09-26
真係OMG,呢間Cafe之前喺朋友社交平台見到已經嘩一聲我想去,要2個月前book,耐到我自己都已經忘記咗book咗去食好彩佢前一日打嚟提我😂呢間Cafe好貼心,用餐時間有2個鐘,俾晒時間你打卡影相一入門口,打開門簾,連我唔係特別鍾意俾人影相,都好有衝動要影吓,做吓港女呢間Cafe其實消費都真係幾高,一打開Menu真心O咗嘴,價錢其實似晚餐,以我Lunch嚟食就真係幾貴而且佢有每人最低消費,盛惠每人$200因為有人均消費關係,所以我盡量都叫咁兩個主菜同一杯特式飲品醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉 $208隻蝦超大隻,足足同佢隻碟一樣長,好多膏,勁香我平時好少會食埋蝦頭,今次真係唔食個蝦頭就蠢豬豬佢個西西里醬好香濃,唔會過多醬汁,但又做到每條意粉都沾有醬汁,真係一食就會感覺好滿足而佢個意粉做到Al Dente呢個效果,呢度已經好加分不過……如果佢個意粉係手工意粉嘅話,我會俾滿分香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉 $188其實我一直都有講我唔鍾意食黑松露,因為好大陣石油氣味,但老公好鍾意呢個意粉俾我極大驚喜,因為一食……完全食唔出陣石油氣味,個忌廉勁香,好夠味個帶子煎得啱啱好,7成熟,帶子勁厚
好彩佢前一日打嚟提我😂
呢間Cafe好貼心,用餐時間有2個鐘,俾晒時間你打卡影相
而且佢有每人最低消費,盛惠每人$200
因為有人均消費關係,所以我盡量都叫咁兩個主菜同一杯特式飲品
醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉 $208
隻蝦超大隻,足足同佢隻碟一樣長,好多膏,勁香
我平時好少會食埋蝦頭,今次真係唔食個蝦頭就蠢豬豬
而佢個意粉做到Al Dente呢個效果,呢度已經好加分
不過……如果佢個意粉係手工意粉嘅話,我會俾滿分
香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉 $188
個帶子煎得啱啱好,7成熟,帶子勁厚肉,好鮮甜
荔枝樹上的彩虹 $72
呢杯飲品味道唔太突出,純粹係荔枝梳打加啲彩虹爆珠,好普通嘅味道,但係就好啱打卡用
總括嚟講呢間嘢真係令到咩年齡層嘅女性都會爆發出少女心,男人都唔會例外
尋日幫老公影相都影到手軟
條鏡隧道真係超正,不過我就唔太鍾意被影(其實係因為我老公唔識幫人影,我決定放棄唔想嘔血)
好少咁打卡able嘅Cafe係好食到咁
不過又咁講,佢個價錢,以Lunch嚟講,如果唔好食,又咁鬼貴,會想死,幾打卡able都無用