2024-02-23 290 views
IG睇到哩間餐廳提供海鮮火鍋套餐,好吸引,咁快D試試啦。冬之鍋物套餐,$398/位唔洗加一,包埋極上刺身七點盛,時令海鮮八點盛合,3款肉類拼盤,兩款自家制滑,精選野菜盛合同主食甜品,超級豐富。不過哩個套餐要提早一日預定,walkin提供唔到。極上刺身七點盛,品種好豐富,有帶子,牡丹蝦,三文魚同埋數款當季時令魚。全部刺身大大件仲要厚切,食落好鮮甜,一D都唔似開胃前菜TIM。極上鯛魚湯,用數款鯛魚頭同魚骨煲製,飲落魚湯好清甜,適合用來煮海鮮同埋蔬菜。時令海鮮八點盛合,哩個海鮮船睇到都開心,有龍蝦,帶子,蟶子,鮑魚等。龍蝦即叫即殺,食落勁鮮甜彈牙。鮑魚送上來仲彈下彈下,落下魚湯煮更加好味。食開重少少都唔洗驚,鋪頭會提供數款小料,可以搭配蒜蓉辣椒同海鮮一齊食。3款肉類拼盤,安格斯肉眼同西班牙豚肉最出色,兩款都係肥瘦均勻,食落好嫩滑又有油脂香。自家制滑有兩款,我同FD都鐘意蝦滑多D。蝦滑加上魚籽,食落蝦味好重口感好豐富。精選野菜盛合,分量多到3-4個人都未必食得晒。蘿蔔,豆腐,水菜同湯底最夾,嗦曬湯底滋味,食落鮮味十足。食到最後,侍應仲會問我們揀稻庭烏冬或者米飯,都係套餐搭配。不過哩個套餐分量太
食到最後,侍應仲會問我們揀稻庭烏冬或者米飯,都係套餐搭配。不過哩個套餐分量太大,我們都食唔落啦。海鹽雪糕,雪糕都似自家制,口感介於雪糕同雪葩中間,少少海鹽鹹味更加襯托出牛奶甜味。
2024-02-22
$400 (Dinner)
  • 極上刺身七點盛
  • 時令海鮮八點盛合