2023-08-20
尋日星期六同朋友去開荔枝角D2行街,最近覺得成日出去食飯,洗咗好多錢想慳返啲錢,上網搵咗原來呢度有間工廠大廈地下開嘅超級抵食西餐廳,平均一個餐都係60幾蚊,個人覺得必點日本唐揚滑蛋雞扒飯(星期六餐牌),嗰塊雞扒真係超大塊大過你塊面🤭😂然後滑蛋係疊上,驟眼望滑蛋好似落咗至少幾隻整!點解咁重點推介?因為我真係未試過見到咁大塊雞扒嘅飯,難怪星期六嘅晏晝12點之後就開始瞬間滿座!而且佢哋冷氣好夠,裝修仲好舒服乾淨,性價比極高!日式唐揚滑蛋雞扒飯 配柚子蒜香汁呢個就係我主打推介嘅滑蛋雞扒飯,雞扒仲要係炸到非常香脆,而且炸粉唔會太多,食落口真係香脆軟熟,而且滑蛋份量係多到好似塊雞扒咁多,連碗白飯都好似係二人份量咁😂認真咁講,如果細食嘅兩個女仔真係一碟已經可以兩份分,究竟餐廳可以點樣為皮?而且味道真係做得幾好!真心必定要返嚟再食🤭煙三文魚凱撒沙律 如果以雞扒飯嘅份量,呢個三文魚嘅凱撒沙律就好似比較下去了,不過沙律嘅份量都算幾多,三文魚有三小片捲埋一齊裝飾,仲有落芝士粉增加口感層次,我最鍾意嘅地方係佢嘅醬汁竟然係另上,喺我忘記咗落單嘅時候講,但係呢樣嘢真係好重要,可以自己隨意落份量!香煎美式公司雜扒
日式唐揚滑蛋雞扒飯 配柚子蒜香汁
煙三文魚凱撒沙律
香煎美式公司雜扒 配黑椒汁 (配飯/ 意粉/ 螺絲粉/薯條)
因為唔食牛嘅關係,其中一片轉咗做豬扒,份量非常多,有雞扒豬扒司華力腸,側邊仲有沙律同薯條,百幾十蚊有咁嘅份量又係非常抵食,而且每塊雜扒都唔會醃製得太鹹,調味剛剛好,肉都處理得好軟熟,因為唔食黑椒汁嘅關係,店員重幫我轉咗做洋蔥汁🤭