2018-09-06
今次第二次黎Otto, set dinner餐牌係每隔一段時間會轉上次頭盤有帶子刺身,超級大粒,而且非常鮮甜。但可惜今次無左帶子刺身選擇,所以揀左三文魚海撒沙津。我欣賞佢每片生菜都有沙津醬,唔似得有d餐廳咁,有d菜就成pat醬,有d菜就乜都無。而朋友就叫左鴨肝,賣相就好靚好吸引,朋友話味道ok, 但得一粒太少,過唔到口癮湯就揀左黑松露花膠燉湯,味道比相像中清,唔係飲完個咀會痴住左個種,雖然偏清但唔係加滾水溝出黎個種。而身為黑松露怪既我,對個湯表示滿意,花膠都大塊。推薦!小食係海龍皇帶子,廚師輕輕煎熟左粒帶子,都好味,但我個人覺得粒咁靚咁新鮮既帶子都係做刺身正d,咁做法有d可惜因為上次小食係紙米卷鴨肝,食完感覺比較‘溜’,之後配個味道清新既青檸雪芭,第一次感受到咩叫互相輝映,相得益彰,完全係prefect match!但今次小食換左海龍皇帶子,帶唔出青檸雪芭既重要性,無左上次個種難忘感覺。主菜朋友叫左鹿兒島A5和牛,我食左一片,生熟度同油份岩岩好,完全唔洗點汁/加海鹽/芥辣都超好味,吞左仲有個餘韻係到,齒頰留香呀!好推薦!我叫左紙包石鍋海龍皇鱸魚,湯底濃郁、鮮甜,個魚滑溜同肥美,但得4片
我叫左紙包石鍋海龍皇鱸魚,湯底濃郁、鮮甜,個魚滑溜同肥美,但得4片,如果可以多1,2片就好啦!但都推薦既
最後set包一杯野飲同甜品。我決定+$78試佢個72度朱古力蛋糕配黑松露雪糕。朱古力吊哂黑松露既味出黎,原來咁既配搭係咁夾架,正正正!好食到我想企起身拍掌。超超超推薦俾黑松露fans!
至於樓下環境比較光,適合想影相既朋友,而樓上環境比較暗,適合想要浪漫燭光晚餐既朋友。最後一提,待應態度友善親切
所以我絕對會再黎