Restaurant: Kani Kei
Terms & Details:
2024-01-18 69 views
超級盛世蟹宴🤤💖平時好鍾意食海鮮嘅我~亦都好少介紹淨係食蟹嘅地方如果大家鍾意食蟹🦀一定要嚟銅鑼灣嘅蟹慶✨主打日式蟹料理,店內重有蟹缸😍見到好多蟹😍👍🏻餐廳環境好舒適,地方都好闊落🥰店員禮貌好好👍🏻今晚食餐勁😍✨特選會席套餐$1988二人前,好味到癲🥰✨真心好好好食🤤!🦀松葉蟹肉三文魚籽沙律沙律菜拌柚子醋,加埋勁多蟹肉同三文魚籽做前菜好開胃附有芥末八爪魚同蒜子做拌菜🤤🦀蟹肉多士充滿貴氣扇型碟上鋪滿多士上配上忌廉芝士🧀同蟹肉同蟹籽🧀🔆🦀季節刺身三點有赤蝦,深海池魚,大拖羅新鮮肥美🤤有口感,勁幸福好好味🦀黑魚子海膽蟹肉蒸蛋蒸蛋好味😋蟹肉鮮甜味道加埋超嫩滑嘅蒸蛋重有黑魚子,海膽等等口感豐富,滑溜溜的😍🦀日本時令活蟹北海道原隻毛蟹,蟹蓋上鋪滿晒蟹膏👍🏻👍🏻👍🏻毛蟹拆好晒肉😍配上柚子啫喱同蟹籽,蟹肉細緻纖細加埋柚子嘅清新鮮甜~諗起都好想再去食🦀松葉蟹甲羅燒蟹殼裡滿滿的蟹膏,烤過後香氣不斷湧出有松葉蟹的鮮味,濃濃的蟹膏香令人非常回味🤤🦀浜燒鱈場蟹啖啖肉既鱈場蟹鉗🤤上枱既蟹鉗已經剪好輕輕鬆鬆就食到裡面的蟹肉👍🏻💕🦀松葉蟹雜炊超足料超鮮味,稀稠道岩岩好,加埋蟹嘅清香撲鼻食到停唔到口嘅蟹粥🤤🦀蟹肉南瓜湯細
超級盛世蟹宴🤤💖

平時好鍾意食海鮮嘅我~亦都好少介紹淨係食蟹嘅地方
如果大家鍾意食蟹🦀一定要嚟銅鑼灣嘅蟹慶✨
主打日式蟹料理,店內重有蟹缸😍見到好多蟹😍
👍🏻餐廳環境好舒適,地方都好闊落🥰店員禮貌好好👍🏻

🦀松葉蟹肉三文魚籽沙律
沙律菜拌柚子醋,加埋勁多蟹肉同三文魚籽做前菜好開胃
附有芥末八爪魚同蒜子做拌菜🤤

🦀蟹肉多士
充滿貴氣扇型碟上鋪滿多士上配上忌廉芝士🧀
同蟹肉同蟹籽🧀🔆

🦀季節刺身三點
有赤蝦,深海池魚,大拖羅
新鮮肥美🤤有口感,勁幸福好好味

🦀黑魚子海膽蟹肉蒸蛋
蒸蛋好味😋蟹肉鮮甜味道加埋超嫩滑嘅蒸蛋
重有黑魚子,海膽等等
口感豐富,滑溜溜的😍

🦀日本時令活蟹
北海道原隻毛蟹,蟹蓋上鋪滿晒蟹膏👍🏻👍🏻👍🏻
毛蟹拆好晒肉😍配上柚子啫喱同蟹籽,
蟹肉細緻纖細加埋柚子嘅清新鮮甜~
諗起都好想再去食

🦀松葉蟹甲羅燒
蟹殼裡滿滿的蟹膏,烤過後香氣不斷湧出
有松葉蟹的鮮味,濃濃的蟹膏香令人非常回味🤤

🦀浜燒鱈場蟹
啖啖肉既鱈場蟹鉗🤤上枱既蟹鉗已經剪好
輕輕鬆鬆就食到裡面的蟹肉👍🏻💕

🦀松葉蟹雜炊
超足料超鮮味,稀稠道岩岩好,加埋蟹嘅清香撲鼻
食到停唔到口嘅蟹粥🤤

🦀蟹肉南瓜湯
細緻幼滑,香甜綿密🤤👍🏻👍🏻👍🏻

🦀甜品
有蕨餅同綠茶紅豆布甸,布甸充滿抹茶香
加上甜甜嘅紅豆🫘
店鋪店員好細心,可能係聽到我朋友生日🎁
靜靜雞喺甜品上面寫咗Happy birthday🥰同火柱蠟燭😍
令我哋覺得好驚喜呀💖👍🏻

體驗感100分!!

₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷