2018-07-12 44 views
約左朋友們有重要事商討,想找一間用餐時間不會有限制的餐廳,其中朋友提議到一些樓上cafe,可以坐得舒適又可以慢慢傾談,上openrice找找,找到一間地點方便感覺又頗好的cafe。可能時間尚早,cafe不是有太多人,我們可以自由選坐位置,座位寬敞舒適,正合我們心意!Cafe都幾舒適,如果搞中型活動,例如生日P都可以,應該容納到35人都絕對無問題!朋友們點了party set 非常豐富:沙律🥗田園沙律日式芝麻醬,又黃又綠又紅色彩繽紛,自己真的最喜歡日式芝麻醬田園沙律。不像普通沙律醬般肥膩,又不像醋般酸,芝麻醬開胃之餘味道又容易令人接受!小食:泰式燒豬頸肉剛燒好的豬頸肉,口感類似叉燒,肉汁被鎖實了,入口依然嫩滑有肉汁粟米墨魚餅表面金黃色已經吸引,Fusion菜的感覺食落口散發墨魚香味,粒粒粟米令口感大大提升惹味咖哩角,漲卜卜三角形,外皮鬆脆香口,內餡料填滿了薯蓉等混上咖喱,食落好好食無得輸芝士薯條,脆脆薯超多,粗薯條更有咬口非常香脆,啖啖脆啖啖肉,加上廚師新鮮炸既關係,令人一條接一條,停唔到口!!一盆薯條瞬間已被消滅左一半蜜糖雞翼,雞翼咬落去即刻成口充滿濃濃蜜糖香,唔會太甜,我本身好怕過甜
朋友們點了party set 非常豐富:
沙律🥗
小食:
惹味咖哩角,漲卜卜三角形,外皮鬆脆香口,
內餡料填滿了薯蓉等混上咖喱,食落好好食
蜜糖雞翼,雞翼咬落去即刻成口充滿濃濃蜜糖香,唔會太甜,我本身好怕過甜既食物,呢個蜜糖同雞翼幾balance。
炸麥樂雞比想像中好,外皮脆脆內裏溫熱,雞肉不鞋,點酸辣醬更過癮
蜜汁雞肉串,雞肉嫩而且燒得好香,蜜汁多味道有d蓋過雞肉
日式餃子,過往食過嘅餃子,餃子皮乾爭爭,套餐有包括餃子冇得揀,試吓先,又估唔到佢皮薄而且餃子餡好多,仲有汁流出,我食左兩粒已經比朋友ko曬
吉列珍寶蝦,蝦大隻彈牙超香脆,好正
主菜:
卡邦尼煙肉扭扭粉,我對卡邦尼意粉情有獨鍾,今日改左卡邦尼扭扭粉,煙肉出奇沒有煎香不過就多了一份肉感,卡邦尼醬汁稀稠適中的扭扭粉軟硬也適中,而且份量真的好足,食曬又不會很膩~
黑松露海鮮意大利飯,是個不錯之選!海鮮分量多,有魷魚,青口,蝦等,食落都幾新鮮~個飯有忌廉汁!黑松露帶出的香氣十分吸引,意大利飯不會太粘,飯香軟濕潤,每一口都有黑松露味道也係一種享受,不錯!
任飲飲品:
自選兩款🥃巨蜂乳酸提子🥃蜂蜜綠茶
甜品
一口雪米茲,正!食到最飽加個甜品

好少樓上cafe有水準,不過這裡的份量頗多,女仔可能會覺得多左啲,小店就係人情味,let’s gathering