2022-02-01
自從 Lady M 黎左香港之後,當佢每一次推出全新口味嘅千層蛋糕,我都一定會同朋友一齊去品嚐一番,今次我係最難忘嘅一次,兩款口味都令我為之驚艷 !香檳千層蛋糕 $82先講超級限量嘅款式,全因呢一款口味嘅千層蛋糕係選用左法國香檳 Moët & Chandon Champagne 集團擁有嘅 241 年歷史凱歌香檳 Veuve Clicquot 去製作✨ 晶瑩剔透嘅香檳果凍,帶有微微嘅花果酒香,有點微醺醉人,同時配上幼滑嘅士多啤梨忌廉千層,微酸嘅莓果香甜跟香檳簡直就係絕配!黑糖豆乳千層蛋糕 $75全球首度發售嘅限定口味,係由香港團隊所全新研發,選用左新鮮豆腐去製作,豆乳custard再配上面層甜絲絲嘅黑糖啫喱,天然嘅豆香味道甜而不膩,鏡面嘅黑糖啫喱層更加係錦上添花,即使薄薄一層,都可以跟豆乳嘅甜味相融,更顯千層蛋糕師傅嘅靈巧心思❤️
香檳千層蛋糕 $82
黑糖豆乳千層蛋糕 $75