2024-05-24 48 views
一直都勁想食呢間麻辣風雲,前排終於抽出時間去試吓佢嘅嘢食啦!我淨係想講,佢嘅嘢食真係唔單止靚,而且真係好好食,基本上冇一樣嘢係唔好食!首先就梗係要叫招牌荔枝蝦球,一上枱嘅時候勁多煙,因為佢底下有加入乾冰,所以煙霧瀰漫,非常之適合打卡,好好睇。🥰🥰同時佢嘅口感亦都好好,裏面係蝦球,外邊係穀物片,有少少荔枝味,再加埋嘅甜醬,非常之好食,個人覺得係值得一試!💞💞我仲叫咗佢鴛鴦雞煲,有田雞同埋正常雞混合咗喺同一個雞煲度。個人覺得雞件煮耐左少少,但係田雞嘅肉質好嫩滑,而且佢辣嘅程度係啱啱好,非常之惹味。另外佢晏晝去食嘅時候,仲可以用午市套餐嘅價去買!如果你午市嘅時候去嘅話,佢啲嘢食其實都幾平下,就好似個夫妻肺片,都只係30幾蚊。另外佢嘅炸饅頭都非常之好食,外脆內軟,再加埋煉奶,真係好似食緊甜品咁,好正 😋😋😋講到甜品,我就一定要提埋佢嘅紅棗心太軟,佢煙煙韌韌,甜甜地幾好食,不過依一個一定要趁熱食,凍咗嘅話就會黐埋一齊🤣