2017-04-20
我本身都算系好like吃焗薯, 所以之前睇電視見金剛小儀介紹叁薯時都已經好想去試,但由於唔系九龍人又唔成日去太子,所以一直沒試到!!直至見埋馬家介紹就立定決心要去吃吓。間野系細細街邊鋪,沒坐位買外買果種,我去到時大約下午5點左右,沒人幫襯,我選左首選推介仲要系最貴果焗薯,等左兩分鐘度就過隔離OK買野飲,之後返去就有焗薯拿啦! 因為系包住成盒野,企街吃有D唔方便,於是就去左隔雜果公園仔搵位坐低嘆果焗薯,當我滿心歡喜打開果盒時我真系想問呢PAT究竟系咩o黎???我從未見過如此肉酸既食物,離晒譜!!1. 焗薯、芝士、蔥、CREAM完全是瀉晒,點解唔系開大小小果薯中間將D 料溶入去架?? 而家完全系各自分開,基本上似系放果薯仔入盒之後,倒D料入去一樣。2. 果紙盒DESIGN完全失敗,紙盒高度唔夠,打開紙盒面扣之後四邊都會沾到芝士,翻果盒蓋落來吃焗薯時就會沾到成手芝士。3. 跟住,諗住用果叉開大薯仔中間吃,果叉已經系好精緻既木叉,而唔系通街果款膠叉,點知一插想反開薯仔中間之際答案系唔得既,因為果焗薯好硬,只可以當果叉系刀, 逐小遂小劈先可以吃到D薯仔。一吃真是失望到暈左,薯仔又硬,又沒牛油香,
3. 跟住,諗住用果叉開大薯仔中間吃,果叉已經系好精緻既木叉,而唔系通街果款膠叉,點知一插想反開薯仔中間之際答案系唔得既,因為果焗薯好硬,只可以當果叉系刀, 逐小遂小劈先可以吃到D薯仔。一吃真是失望到暈左,薯仔又硬,又沒牛油香,明顯是一舊烚薯,不是焗薯。其次芝士又水,根本沾唔到去舊薯仔度一齊吃,唯有一口芝士一口薯仔放入口,自已混合吃算。最難頂系果D蔥花,腥到呀,我平時吃粥都吃蔥,可能是吃粥時D蔥可以浸下先吃,所以唔會覺腥,但焗薯落生蔥,好明顯D蔥系整完薯仔先落既,D芝士又水,所以兩者MIX唔埋,特顯晒D蔥既腥味出來。呢樣都未算,最惡頂是果PAT白CREAM,完全是水一般的質量,沒CREAM料可言,混埋D水芝士,口敢可以想像,感覺想嘔!!!
總括o黎講,我以後唔會再相信電視推介,流到不得了,完全是賣廣告呃人咯。