2016-03-15 978 views
今日去左銅鑼灣行街,見肚餓就上Openrice search下有咩好野食,我個人最鍾意去懷舊冰室或者茶餐廳,所以一見到喜喜冰室就兩眼發光,決定去呢度食野喜喜冰室係銅鑼灣有兩間分店,我今日就去左加寧街果間,係希慎廣場果邊行幾個街口就到,唔算難搵!喜喜冰室果然無令我失望,成間冰室充滿懷舊氣氛,不過太肚餓啦,所以一坐低即刻叫野食男朋友叫左呢個脆皮雞肶配西炒飯,佢話隻雞脾醃得好好味,不過略嫌炸得太乾身 我就叫左雞批浮台同香蕉Pancake,雞批浮台即係雞批配綠豆蓉湯,呢道菜超級特別!綠豆蓉湯好重豆味,真係勁好飲,好明顯係真材實料個雞批就不過不失,我覺得分開食會好味啲,因為個湯會浸淋個雞批,不過夠特別,起碼唔會係其他餐廳搵到香蕉Pancake真係不得了,真係勁好味,Pancake超鬆軟,而且充滿蛋香,面頭再加上香蕉果肉,核桃同香蕉糖漿,成個配搭真係起正鍾意香蕉的朋友一定要試呀!

雞批浮台
香蕉PANCAKE

鍾意香蕉的朋友一定要試呀!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 蕉Pancake