2011-12-02
我記得中環有間 <超羣麵包西餅>,一直未幫襯過!趁當日早出門口,一於走去幫襯!由於,我比較少朝早去買麵包,所以,見到一條長龍,覺得有點驚訝! 原來,唔只一條長龍,係三條長龍先啱!側邊仲有其他套餐或三文治賣!不論食物抑或價錢,同樣吸引! 令我十分期待!太多人始終唔方便易影相,無謂咗住其他人!我只好星期六專程走一趟!店員忙到馬不停蹄! 亦有店員將麵包夾放入麵包袋,好醒目! 令顧客慳時間!值得一讚!揀麵包速度要走馬看花! 求其買咗兩個包;其實,呢度賣嘅麵包都唔平! 價位拍得住連鎖麵包店啊!卡士達忌廉包 $6包質尚算鬆軟,略帶綠茶味!清清地!忌廉好軟滑! 甜味剛好!不過,份量唔多! 食完都唔覺餾!照燒汁雞柳包 $8.3只有一條雞柳,肉質一般!照燒汁幾惹味!配合沙律醬,更滋味!
由於,我比較少朝早去買麵包,所以,見到一條長龍,覺得有點驚訝! 原來,唔只一條長龍,係三條長龍先啱!側邊仲有其他套餐或三文治賣!不論食物抑或價錢,同樣吸引! 令我十分期待! 太多人始終唔方便易影相,無謂咗住其他人!我只好星期六專程走一趟!
卡士達忌廉包 $6
包質尚算鬆軟,略帶綠茶味!清清地!忌廉好軟滑! 甜味剛好!不過,份量唔多! 食完都唔覺餾! 照燒汁雞柳包 $8.3
只有一條雞柳,肉質一般!照燒汁幾惹味!配合沙律醬,更滋味!