2023-01-01 91 views
前幾日去調景嶺做嘢,食完飯加上返工係咁講嘢個喉嚨涸涸地,就諗住喺附近搵啲嘢飲下解下渴,順便解下啲味精。見附近得功夫茶一間飲品店,就去望下有咩好飲🤪因為都幾口渴就想搵啲酸酸甜甜嘅嘢飲下,就叫咗杯柚香晶球綠茶。埋去counter 我就問店員如果我怕太甜應該叫咩糖度好,佢就好耐心咁話俾我聽其實佢哋啲料本身都好夠甜,其實都唔使再額外加糖🤣 所以就叫咗走甜~出到嚟果然係我想飲嘅味道!因為走咗甜所以可以飲到佢嘅柚香味,同時又㗳到陣茶香味;飲兩啖茶又可以伸條管落去吸幾粒晶球上嚟𡁻下。呢杯嘢我飲得都幾開心🥳 一路行一路飲,不知不覺未行到地鐵站就已經俾我啜晒成杯嘢😂😂😂😂睇嚟下次過開嚟做嘢都可以再俾多次機會佢哋,試埋其他嘢啵🤔🤔🤔

2022-12-31
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
  • 柚香晶球綠茶