2023-06-19 1115 views
今晚好開心食到好味嘅火鍋,上到去職員好有禮貌安排坐位後⋯⋯叫咗一個椰子清雞鍋椰子青雞鍋$227唔好睇個湯底咁清,開始滾起嘅時候洋溢椰子味職員話滾起之後焗2分鐘,再開火就可以慢慢品嚐雞件,我哋梗係急不及待啦⋯⋯因為真係香噴噴,雞肉嫰滑正到冇朋友個湯底好甜,不經不覺飲咗一碗😆本地手切牛$338啲本地牛好新鮮,紅粉菲菲,薄薄一片淥一淥就食得雙拼餃子$96木耳鮮蝦雲吞西洋菜香菇餃餃子餡料飽滿,好鍾意呢兩款餃子嘅味道,肉同菜嘅分布啱啱好脆鯇魚片$72立立令嘅鯇魚片非常新鮮,薄薄一片,淥一淥食得,非常脆嫰四色丸$94甜薯墨丸、松露豬肉丸、芥末蝦丸、金沙鮮牛丸呢四款丸全部都有餡,味道各有特色,全部都係手打,咬落非常彈牙,叫四款,試到佢嘅特色之處,火鍋店非常有創意嫰滑嘅雞件配上多蒜多蔥黃沙豬膶$55份量十足,而且真係黃沙豬膶,打邊爐我一定叫真係好正咁多肉類,一定要叫款菜類有機菜心苗,$39幼嫰菜心苗好甜口自家製青檸梳打蜂蜜$68打邊爐我鍾意叫有氣飲品,呢款青檸梳打酸酸地,超解渴消暑,打邊爐最啱呢度啲職員好貼心,好有禮貌,我同朋友都食得好滿足,下次會帶屋企人過嚟品嚐
椰子青雞鍋$227
唔好睇個湯底咁清,開始滾起嘅時候洋溢椰子味
正到冇朋友
個湯底好甜,不經不覺飲咗一碗😆
本地手切牛$338
啲本地牛好新鮮,紅粉菲菲,薄薄一片淥一淥就食得
雙拼餃子$96
木耳鮮蝦雲吞
西洋菜香菇餃
餃子餡料飽滿,好鍾意呢兩款餃子嘅味道,
肉同菜嘅分布啱啱好
脆鯇魚片$72
立立令嘅鯇魚片非常新鮮,薄薄一片,淥一淥食得,非常脆嫰
四色丸$94
甜薯墨丸、松露豬肉丸、芥末蝦丸、金沙鮮牛丸

嫰滑嘅雞件配上多蒜多蔥
黃沙豬膶$55
份量十足,而且真係黃沙豬膶,打邊爐我一定叫
真係好正
咁多肉類,一定要叫款菜類
有機菜心苗,$39
幼嫰菜心苗好甜口