2019-03-30 121 views
朋友聚會最好就係打邊爐啦, 今日又黎我近期至愛嘅養心殿開餐, 真係比佢地嘅湯底迷住咗😌酸菜白肉拼美人鍋係我首選👍D湯一滾起, 先每人飲返碗美人雞湯先, 有烏雞丶桃膠丶紅棗等多種滋補材料,毎位美人飲完一碗又一碗, 湯好入味, 超正😍再黎急不及待跳去夾隔離個邊嘅酸菜同寬粉條, 呢鍋有幾好味, 寬粉入曬甜甜地嘅酸菜味, 又係未開始落其他食物淨食寬粉同酸菜已經停唔到口😋其實好味嘅又點只咁少呀, 老油條即係油炸鬼,佢已經取代咗嚮鈴,外表好似好硬只要浸湯幾秒, 脆度適中。黑松露蝦丸, 夠彈牙。冰菜我都係第一次食, 因為兩個湯都夠濃所以放乜入去出黎嘅食物都沾上湯味,雙重味覺☺️今次呢班朋友好欣賞呢度嘅酸菜, 免費加食完仲唔夠, 要再encore 😂最後我地清曬所有食物🙌🏻

酸菜白肉+美人鍋
香芧茶
2019-03-27
$370 (Dinner)
酸菜白肉+美人鍋
香芧茶