聽朋友說長沙灣有間抵食西餐廳,就跟朋友去試試,樓上鋪,室內空間廷大,坐得也舒服,擺設很整潔乾淨最先上餐湯餐包及飲品,我跟朋友都點了忌廉湯,滑滑黃湯裡有玉米粒,飲品跟朋友都點了雜果賓治,很經典的晚餐開始。吉列豬柳$20最先上是吉列豬柳,大大份兩大塊吉列豬柳先$20,需且皮炸得香脆,睇返介紹肉肉強食的吉烈豬柳用上成的宮崎快樂豬,豬柳用上偏瘦的部位,肉味甘香有嚼勁,超超超超驚喜抵食,只要20蚊😱😱😱 厚切豬扒$68兩大塊厚豬扒,又大又厚,睇返介紹係用美國大草原自然豬扒,無添加無人工成分,超軟熟有咬口,肉味甘香爽滑,超超超抵食👍🏻👍🏻👍🏻手打牛肉漢堡$24 (18/9-31/10半價)店內除鐵板以外,另一主打是手打牛肉漢堡。6oz 漢堡扒同樣以Affco 牛柳、西冷和肉眼攪碎而成,並混以自家調味料、洋蔥及蛋,肉汁豐富,加配香濃幼滑的半溶芝士。麵包亦與坊間常用的芝麻包不一樣,選用了洋蔥包,烤香後非常鬆軟且帶有少許甜味,加上多汁牛肉味很香濃。超大份超厚,呢個價錢係平到癲,再貴兩三倍都抵食,老闆做咩咁睇唔開,真係好癲,超超超推薦,呢個價錢呢個質素的漢堡包,我相信打遍香港無敵手美式什扒$39(18/9

忌廉湯
餐包及雜果賓治

吉列豬柳

吉列豬柳$20
厚切豬扒

厚切豬扒$68

芝士牛肉漢堡

手打牛肉漢堡$24 (18/9-31/10半價)
雜扒

美式什扒$39
(18/9-31/10特價)
大大塊豬扒牛扒珍寶腸雞翼培根只係39蚊,詞窮了,呢個質素呢個價錢真係打遍香港無敵手,本來以為30幾蚊係細份,點知完全超越左我想像,真係超值超良心質素的店👍🏻👍🏻👍🏻

牛柳

牛柳$128
兩大塊超厚身牛柳,叫左5成熟,真的剛剛好5成,外脆內紅,牛肉味濃,很高質,呢個價錢呢個質素真係超越左我想像,非常推薦

總結下,呢間鋪真係超超超平價超超超高質,老闆是做慈善的嗎?真係超良心超推薦,真心抵食高質,呢個價錢呢個質素,真係做慈善級別了,超真心值得推薦,可能大家覺得我誇張左,但真係,你試過就明白點解我會咁講
2020-09-25
$136 (Dinner)
忌廉湯
餐包及雜果賓治