2021-03-15
.Bingaz Street FoodG/F., 64 Third Street, Sai Ying pun, Western District.首先, 餐廳幾易搵, 去到第三街, 認住門口個招牌, 就好易搵到佢。餐廳唔算大, 窗口對街有幾個位, 另外, 圍住個open kitchen都有幾個bar枱位。一坐低就同🙎🏾♂️講, 今次件衫實好大浸味, 但走果時又唔太覺喎, 個通風應該做得都唔錯。.當日星期日都有set lunch嗌每個set都包至少一串串燒 一個主食 一個嘢飲 同埋 一個甜品.主食嗌左:Seafood Laska 同埋Chicken Noodle Soup串燒嗌左:Chicken Sakura 同埋Pork Neck所有嘢都係即叫即做 包保你食嘅時候熱辣辣.個海鮮喇沙 足料到癲2隻青口 2隻蝦 6粒細帶子 半隻烚蛋 豆腐卜 仲有啲配菜啲海鮮雖然食得出唔係新鮮 但一啲雪味都冇 啲蝦同青口一啲都唔輸蝕個湯底都好香 雖然 未至於話好似新加坡食果啲咁香口 但係 係比合格更好嘅麵就只係得油麵 唔係摻摻👩🏻飲左好多啖湯 都唔會話特別口渴.秘魯烤雞湯河相對之下 佢清好多 但湯底係好味嘅
Bingaz Street Food
2隻青口 2隻蝦 6粒細帶子 半隻烚蛋 豆腐卜 仲有啲配菜
麵就只係得油麵 唔係摻摻
👩🏻飲左好多啖湯 都唔會話特別口渴
秘魯烤雞湯河
相對之下 佢清好多 但湯底係好味嘅!
有隻烤雞髀 豆卜 同埋 配菜
食第一啖唔會話好似喇沙咁驚艷 但係 食落絕對食得出佢隻腳髀醃左好耐
👨🏿食下飲下 差唔多成碗冇哂
串燒我哋就揀左 櫻香雞肉 同埋 豬頸肉
佢每串串燒都係配唔同醬 超級香!
👩🏻超級推介個豬頸肉!(圖4前邊果串)
你會睇到佢有好多摺 可以想像下 佢如果唔摺 係有幾大片!
個豬頸肉超級爽口 一啲都唔乾!
個雞串都係 燒完仲有好多汁 但味道上 個豬頸肉略勝一籌
Lunch set飲品就冇乜特別 係紙包飲品 或者 可口可樂 果啲
個甜品都冇乜特別 但係🙎🏾♂️就話 有埋個朱古力醬 唔會太乾 幾好
而👩🏻就欣賞 佢連brownie都會整熱先serve
服務方面 當日只係得一個姐姐負責所有嘢
我哋前邊有2個客 之後仲有一家3口
姐姐根本冇停過手 到我哋埋單佢仲同我哋講唔好意思 比較忙 冇乜招呼 😳😳
最重要就係價錢啦
所有set lunch由$68 - $88 (未加一)
而我哋嗌果兩個 都係$88
又有串燒 又有主食 又有嘢飲 仲有埋甜品
簡直係 物超所值!
當日明明星期日 我哋等都唔駛等…
你哋去開第三街 記得幫襯下🥺🥺