2021-10-16 104 views
多芒西米 $42多芒小丸子 $45多芒楊枝甘露 $45滋潤之選 $42抹茶紅豆小丸子 $48.呢間豆乳狂人真係我住左pw後既首選甜品/宵夜/comfort food!! 最近佢裝修左+搬左新鋪(其實係只係搬左隔離鋪🤪),見到店內換左新機,menu都唔同咗,多左好多全新既選擇,一於試下新品先!今次主要試新出既多芒系列,唔係講笑,真係超多芒,除左大大粒芒果粒,仲有真材實料既芒果汁。我地試哂呢個系列既三款甜品-- 分別係多芒西米 、多芒小丸子、同多芒楊枝甘露,三款味道差唔多,食落都好有芒果味,分別就在於d配料係西米定小丸子,三款都好足料,尤其係小丸子好煙韌有咬口,拎上手都幾重手,好滿足!作為煙韌控,三色芋圓仍然係我嘅至愛,所以即使menu多左好多新意思,都係要叫番碗招牌既三色芋圓,芋圓當然係煙韌有咬口,呢度既芋泥實係好好食,芋頭味重之餘,仲好有口感,而話明係滋潤之選 ,當然唔少得,桃膠加埋西米,口感Q彈好正平時飲開佢地既奶蓋豆乳茶,今次試下其他新意思,搬左鋪後,新推出左抹茶產品,所以今次就試下抹茶紅豆小丸子,飲品既base 係8.6豆乳抹茶,好奶滑,而且豆乳既豆香同抹茶味並重,抹茶味唔假帶有

多芒西米 $42
多芒小丸子 $45
多芒楊枝甘露 $45
滋潤之選 $42
抹茶紅豆小丸子 $48

平時飲開佢地既奶蓋豆乳茶,今次試下其他新意思,搬左鋪後,新推出左抹茶產品,所以今次就試下抹茶紅豆小丸子,飲品既base 係8.6豆乳抹茶,好奶滑,而且豆乳既豆香同抹茶味並重,抹茶味唔假帶有甘味,而紅豆既甜就balance番,飲落唔會死甜,再加埋小丸子提升口感,第一次飲真係有真・抹茶味既豆乳,幾有驚喜~

其他小食既選擇都多左好多,下次再試埋先!