2022-02-16
大頭芋烘焙由網店到開實體店,曾經到台灣拜師學藝嘅店主一直堅持以口感綿密嘅大甲芋頭做材料,每日新鮮焗製,誠意十足🙌🏽之前買過芋頭酥,一直對呢間小店念念不忘,今次行開附近碰吓運氣,終於買到佢地嘅芋泥卷喇😆🌀芋泥卷爆餡芋泥卷用料十足,芋泥非常厚身,同蛋糕卷差唔多係1:1嘅比例微甜口味嘅芋泥甜度剛好,食落散發陣陣芋頭香,中間亦食到芋頭粒粒,增加口感蛋糕卷帶微微濕潤,質感柔軟,蛋味超香濃🌀芋泥蛋撻香噴噴嘅蛋撻上面加上一球打得綿密嘅芋泥,芋泥同滑嘟嘟嘅蛋互相配合,一啖食到芋頭香同蛋香,同時滿足兩個願望🤟🏾🌀Bagel🥯Bagel都有幾款唔同口味,個人偏愛質感煙韌有咬口嘅bagel,佢地嘅bagel就啱晒我心意喇食之前用焗爐稍為焗一焗,未食己經充滿香味,配返杯伯爵茶就係一個perfect嘅下午茶❤️
🌀芋泥卷
蛋糕卷帶微微濕潤,質感柔軟,蛋味超香濃
🌀芋泥蛋撻
🌀Bagel🥯