2024-01-17
大家都知元朗出名多好野食,今次呢間我都幫襯過幾次😋仲要連續兩年米芝蓮必比登推介添間鋪開12:30pm,每次為左唔洗點等通常都係o係佢未開門前排定隊,以前真係好誇張,未開門已經大排長龍,而家可能多左人北上消費,我地12多啲都係排第3個😆所以等左一陣就有啦因為之前食過佢傳統刈包同炸雞刈包,比較下都係鐘意佢個炸雞包🐔,但今次黎到發現個炸雞包唔係之前個款😧之前個個係菠蘿🍍炸辣雞刈包,而家變左韓式🇰🇷泡菜炸辣雞包😮入面有一大件沈左啲辣粉嘅炸雞,仲有好多泡菜+好多蔥係面😃,仲要有兩片蘋果片添🍎❗️依然都係咁足料咁大個,但我都係鐘意食返菠蘿🍍炸辣雞刈包😋❗️泡菜呢個有啲普通,好似就咁泡菜+炸雞咁冇乜其他味道,個兩片蘋果🍎亦冇乜存在感🥲但菠蘿🍍個款我最鐘意佢個秘制辣醬😋加埋啲菠蘿🍍同羽衣甘藍mix埋落啲炸雞到真係好好食😋😋見返佢𝑖𝑔介紹原來韓式呢款係中環店先有,9月開始兩間炸雞包調換左黎賣🤔但原來中環店已經結業😣希望元朗店個炸雞包可以變返菠蘿炸雞包就好lu😃另外佢出名嘅仲有個壓餅,初頭賣嘅時候食過一次,係好食但感覺唔係好值,$3×一件有啲細😂食刈包$45起食一個都已經好飽,感覺抵啲🤣🤣未試過都可以試下😋😋
之前個個係菠蘿🍍炸辣雞刈包,而家變左韓式🇰🇷泡菜炸辣雞包😮
希望元朗店個炸雞包可以變返菠蘿炸雞包就好lu😃
未試過都可以試下😋😋