2022-10-27
前排係ig 碌到超巨型burger, 有2層漢堡扒勁吸引, 拉埋fd 黎試特級牛肉漢堡 $90The Grand Giant兩塊厚厚patty 加上cheese、煎至7成熟雞蛋、兩塊長長香脆bacon、配埋新鮮嘅番茄🍅多層lettuce 同onion 🧅增加口感又減低膩度. 加加埋埋真係有小山高⛰️, 大個到要一啖咬晒好有難度🤣burger bun 唔錯, 焗熱左香而軟熟, 唔會被汁浸腍. 而Beef patty 用左手打牛肉, 煎得剛好中間好Juicy, 牛肉汁多到流出黎. 好彩有手套食得方便唔會狼狽. 🍔 烤豬頸肉漢堡 $63 豬頸肉烤得剛好, 口感帶彈性而保留到肉汁,畫龍點睛係菠蘿,燒過更香甜多汁,豐富左味道而且減低左豬頸肉嘅油膩感 加$25可轉set. 包就番薯🍠或薯條🍟同野飲,除左汽水仲有茶類同無加糖嘅coconut water. 我哋選左各一,炸得香脆幾好食而亦可以再加多$10 選薯格或洋蔥圈
特級牛肉漢堡 $90
The Grand Giant