2021-11-02
成日係社交平台上面見到好多好靚嘅幻覺蛋糕,但知道價錢唔平,所以一直都未試過🥲🥲但無意中發現Twinkle Baker Décor其實都有好多呢類型蛋糕,而且價錢合理得多😍所以呢次同事生日就買左個試試~~~🎂福滿小壽桃 5吋 ($388) *須於2日前預訂🌼賣相 (10/10)睇到實物忍唔住wow左聲🤩無論造型定係texture都好似一籠壽包🍑像真度超高!同相一模一樣,絕對唔係圖片只供參考(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)連入面嘅蛋黃餡都有整埋,估唔到連鎖店都咁有心思💕我係地鐵拎住個陣隔離好多人係咁望住個蛋糕👀🚨食個陣要小心因為為左支撐成個蛋糕,中間放左支紙棒.👅味道 (6/10)1⃣️蒸籠 - 用朱古力整,但唔係難食個種平價朱古力2⃣️壽桃 - 外層係香桃芝士慕絲,內層係泡芙包住香桃果餡(扮蛋黃),聞落去幾香3⃣️底部 - 原味海綿蛋糕,中間夾士多啤梨草莓、雲呢拿吉士餡雖然賣相💯,但味道真係好普通🥱特別係蛋糕個part,食落有啲似屋企樓下個啲平價餅舖嘅蛋糕…唔知係未因為夾層嘅餡太薄/唔夠足料,所以有啲似食緊一舊冇味海綿蛋糕咁🤧🤧~~~⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌗🌑如果想要一個幻覺蛋糕但budget有限,我絕對推薦你試呢間👍🏻但
所以呢次同事生日就買左個試試
~~~
🎂福滿小壽桃 5吋 ($388) *須於2日前預訂
🌼賣相 (10/10)
睇到實物忍唔住wow左聲🤩
無論造型定係texture都好似一籠壽包🍑像真度超高!
同相一模一樣,絕對唔係圖片只供參考(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
連入面嘅蛋黃餡都有整埋,估唔到連鎖店都咁有心思💕
我係地鐵拎住個陣隔離好多人係咁望住個蛋糕👀
🚨食個陣要小心
因為為左支撐成個蛋糕,中間放左支紙棒
👅味道 (6/10)
1⃣️蒸籠 - 用朱古力整,但唔係難食個種平價朱古力
雖然賣相💯,但味道真係好普通🥱
~~~
⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌗🌑