2006-06-18
今日同女友落去食下午茶!下午茶都幾抵!!but食到一肚氣!我女友先叫左個雞扒拉麵,我就過左一陣先叫過魚扒拉麵,but我叫既1魚麵10分鐘後到,我女友雞麵就等左成半個鐘,我前後吹佢追單兩次都未到!我吹單既時候講錯左要豬扒拉麵,佢都仲可以落單架喎!當到左既時候,竟然係黎過魚麵,跟住我仍然係講錯左要豬扒拉麵,個侍應就話無豬扒拉麵架喎!咁我就叫佢羅memu俾我睇番la!咁我就話唔好意思講錯要雞扒麵,我叫佢幫我換番la!佢就講左一句令人好反感既野!!!"魚扒同雞扒咪差唔多.食la,換唔到架la!!"我女友就話算la!跟住叫埋單la!又要我等成5分鐘!又要再吹埋單,當有人行埋黎就講左幾$,俾$佢,佢就話:"出黎找錢呀!"語氣好差!要客等埋單,行到黎仲叫人出去找錢,完全係過份!間餐廳既服務態度真係好過份!!0係我則邊幾張table既客叫埋單俾左$後,都等成5分鐘,吹左幾次快d找$,都仲未有人黎!d侍應識收$就唔識找$!!d客落左一次單,仲要問番個客幾次要d咩!問到d客都唔願再講!真係以為收左$就唔洗理個客既感受!
"魚扒同雞扒咪差唔多.食la,換唔到架la!!"
我女友就話算la!