2023-05-24
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗從來都冇諗過牛腩可以係三文治嘅餡料,好似好得意,鍾意試新嘢嘅我又點會錯過呢😂🍴牛腩蛋芝士三文治($49)佢嘅 description 係話參考西班牙三文治嘅做法,我嘗試上網搵資料,可惜好似唔太搵到相關資料,幾款有名有姓嘅三文治都唔太似,anyways 只係我個人鍾意搵吓食物同製作資料而已。打開外賣盒,見到賣相好靚,麵包用牛油煎香,拿住三文治打開,非常多餡料,見到滿滿嘅牛腩,炒蛋,厚切番茄,溶咗嘅芝士... 一啖咬落去,半肥瘦嘅牛腩好爽,非常易咬開但又有口感,夠入味又有油香,牛腩份量好多,真係啖啖肉,完全估唔到牛腩同炒蛋係咁夾,麵包勁香牛油味,睇到唔少牛油滲入包中間,牛腩嘅油加埋勁多牛油,真係又香又邪惡,夾埋新鮮番茄,會有清爽味道同口感,反而芝士味有丁點迷失,唔太搵到。一路咬,D 餡料多到間唔中會跌落嚟,亦都會食到每隻手指都係牛油,係食得有D 摎挍,但係會滋味到忍唔住舔手指😋🍴凍黑糖仙草奶茶(+$18)因為門面嘅招牌上有佢,作為最鍾意飲手搖飲嘅我,又點會錯過!見之前有人寫佢偏甜,建議叫少甜,我就照跟。飲落去,發現個奶茶係港式奶茶,但又唔太
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
🍴牛腩蛋芝士三文治($49)
🍴凍黑糖仙草奶茶(+$18)
因為門面嘅招牌上有佢,作為最鍾意飲手搖飲嘅我,又點會錯過!見之前有人寫佢偏甜,建議叫少甜,我就照跟。飲落去,發現個奶茶係港式奶茶,但又唔太夠滑,平常飲手搖飲我叫半糖會覺得啱啱好,呢個叫咗少甜反而有D 奇怪,味道唔湯唔水奶味唔夠,又唔太飲到黑糖味,仙草如正常嘅冇咩味,唔知係咪我信錯人,叫返正常會好飲D?
本身想試佢嘅寵茜燒賣,點知賣晒冇得試,嗰刻又失去咗想試佢原味燒賣嘅動力,就冇叫小食。
等緊外賣時,發現店嘅裝修都幾特別,同時發現寵茜燒賣係1100、1300、1500、1700、1900 出爐,下次就知時間啦~
☆My IG @tracyloveliving ☆