2021-12-04
接朋友喺樂富收工唔知食咩好,最後揀左茶木,見好耐無食台灣野。晚餐套餐有好多選擇,估唔到佢新menu幾有驚喜🤩紅燒牛頰肉麵|湯底濃郁,有牛骨香味,牛頰肉好大舊,口感軟嫩,同埋因為中間有筋位,仲有啲彈性,膠質幾重😋麵條有咬口帶有麵粉味👍🏻古早牛紅燒牛肉拌麵|除左紅燒牛肉,仲有麻辣鴨血、腐皮同半隻溏心蛋😍拌麵麵質彈牙,微辣,好惹味🤤紅燒牛肉同頭先牛肉麵既牛頰肉幾似,都炆得好腍!脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶|呢杯野係極級邪惡,但有齊我鍾意既野,芝士奶蓋、芋圓同珍珠奶茶❤️奶蓋好厚身,帶點芝士鹹味🧀杯邊既脆脆係用Nutella痴住,黑糖珍珠煙韌,好重黑糖味,不過飲完會好飽🤣青蘋果蜜糖磚塊|黎茶木既必食甜品⭐️⭐️⭐️除左厚吐司仲有好多配料,個焦糖爆谷好好味😂藍色既青蘋果忌廉好靚,配埋雪糕同蜜糖磚塊一齊食超滿足,磚塊依然係外脆內軟充滿蜜糖味😋
紅燒牛頰肉麵|
古早牛紅燒牛肉拌麵|