2024-12-15 122 views
住大圍嘅人有口福啦,以燒肉為名嘅鋪頭,竟然仲有雞煲食!完全唔使出到遠一遠!店舖有提供多人座位,偶爾約埋一大班朋友聚會,揀呢一間店舖絕對係唔錯嘅選擇!既然以燒為名!當然要試吓啦,我哋分別叫咗豚三國王樣定食(150g)及美國燒肉盛盒定食(150g),以相當平民嘅價錢但提供豐富嘅食物!起初都怕價錢平質素會唔太好,但食落超驚喜!肉類質素相當唔錯👍🏼另外仲叫咗半隻雞煲,揀選咗椰子雞湯做湯低,雞件一上枱就發現餐廳絕對唔馬夫!雞份份量十足,而且好肥美!啱晒我呢啲鍾意食雞嘅人😍店員仲相當細心,幫我哋計好進食時間,令我哋可以食到最嫩口嘅雞☺️仲唔會有雪藏味添👍🏼湯底亦需要大贊!相信絕對冇加任何味精作調味!淨係飲到椰子嘅清甜可口😋另外可以出到自助區位置調配醬料,雖然醬料係以最簡單嘅芫荽、辣椒、蒜蓉比客人調配!但係蒜蓉原本有額外調配過,所以淨係最普通嘅三樣嘢調配出嚟味道都絕佳!除此之外,糖水同湯品亦都可以隨便添飲😋當日嘅糖水係我嘅至愛腐竹雞蛋!食到飽一飽都忍唔住飲咗兩碗🤭因為味道相當住家,完全唔會死甜。湯品就係用料豐富嘅麵豉湯!味道亦相當唔錯,友人同樣添咗幾次😆

2024-12-11
Type of Meal