巷仔見,裡面特色裝修已經令人好有味道。雞仔碗,而家已經買少見少。個個環境也坐得好舒服,又闊落,人不算太多,好多空間。 火山糖醋肉絲麵應該係店鋪推介,不少食客都有叫,外表已經好吸引。用糖醋醬去做一個汁,炸麵吾會覺得滯,反而好開胃。而且汁做得比較濃,吾會似平日肉絲炒麵咁水,所以吾會令個麵淋曬,仲可以繼續保持個脆度。 其實可以考慮加入少量菠蘿粒,或少少青椒粒,可能會更加fresh. 不過今次酸甜肉絲炒麵令人幾驚喜。蜜汁燒豬頸肉作為十寶之一,豬頸肉燒得好香。蜜汁既味道保持本土味道。絕不輸給泰式豬頸肉巷仔無骨海南雞飯海南雞飯配油飯,連湯。雞件都幾滑,海南雞分量都吾少,個飯尤其大份,應該大胃王都夠食巷仔麻辣酸菜魚酸菜魚只是$88酸菜魚,魚都好多,其實好足料,酸菜,薯粉,配料,都真係幾辣。辣得過癮,其實咁大盤,好抵食下。中脆脆鳳尾蝦多懷舊味道又點少得蝦多士,即叫即炸,要試一試個原味道。都幾多件架,沾涉律醬食,風味一流。冰鎮奶茶都相當吾錯。其實係下單初期,我已經點了甜品,但是當食完主食後、店員先告知原來一早所有糖水都售完,有點可惜,因為都有好多懷舊糖水款式, 有機會再黎食啦
巷仔見,裡面特色裝修已經令人好有味道。
雞仔碗,而家已經買少見少。
個個環境也坐得好舒服,
又闊落,人不算太多,好多空間。

火山糖醋肉絲麵
應該係店鋪推介,不少食客都有叫,外表已經好吸引。
用糖醋醬去做一個汁,炸麵吾會覺得滯,反而好開胃。

巷仔無骨海南雞飯
海南雞飯配油飯,連湯。
雞件都幾滑,海南雞分量都吾少,
個飯尤其大份,應該大胃王都夠食

酸菜魚只是$88
酸菜魚,魚都好多,其實好足料,
酸菜,薯粉,配料,都真係幾辣。
辣得過癮,其實咁大盤,好抵食下。

中脆脆鳳尾蝦多
懷舊味道又點少得蝦多士,
即叫即炸,要試一試個原味道。
都幾多件架,沾涉律醬食,風味一流。
脆脆鳳尾蝦多

冰鎮奶茶都相當吾錯。