2021-06-15 312 views
諗住食茶記多D揀,去敏華試吓。因為叫外賣入到去就係櫃面,見到櫃面有張餐牌貼左出嚟睇下有咩食點知第嚟睇去都係豬扒蛋飯,雞扒蛋飯,豬扒蛋意,雞扒蛋意,鮮茄蛋牛意,鮮茄蛋牛飯及餐旦麵,腿旦麵,等另外當然有他們招牌的黯然銷魂飯。 睇完餐牌覺得點解咁少野選擇,就問櫃面姐姐佢地個個掛住傾計冇乜理我。問佢係咪只有餐牌上的食物, 她敷衍講咗聲係,我繼續睇餐牌,諗住叫個招牌飯午餐,睇下價錢黯然銷魂飯午餐跟飲品竟然要$71 元😱,十分貴,只是叉燒蛋飯加杯奶茶或咖啡竟然71蚊!最後決定唔跟餐只係叫個飯外賣,盒加一蚊要60蚊,都覺得頗貴,但諗下可能招牌好好食,所以都叫了。D飯ok,幾好食,D叉燒。。。食左一啖即刻想倒哂佢,未食過咁難食嘅叉燒,勁甜,勁多味精,勁難食。真的在此呼籲大家切勿幫襯!
TakeAway