最近發現咗呢間超靚嘅咖啡店 Espresso Alchemy Cafe,就係位於尖沙咀海港城!已經迫不及待想同大家分享!點咗佢哋嘅鮮奶朱古力。呢杯朱古力濃郁香滑,冰鎮過後,順滑入口,幾乎有如正在品嚐熔化咗嘅朱古力磚一樣!濃郁嘅朱古力香氣圍繞住我嘅味蕾,令人有種陶醉嘅感覺。咁樣嘅朱古力飲品真係好難喝到。首先, 試咗佢哋嘅厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉 ($108)。呢道菜式個外表睇落相當簡單,但一入口就令我驚喜連連!首先,個厚切意大利煙肉好肥厚鮮嫩,入口即溶,仲帶有微微煙燻香氣,超級惹味!配搭番卡邦尼意粉,粉身上淋咗一層濃郁滑順嘅芝士醬汁,幾乎要融化咗一樣。每一口都飽滿多汁,濃郁咸香令整道菜式更加味道均衡。緊接著試咗佢哋嘅西多士伴鮮漿果及雪糕配楓糖漿配自家製海鹽焦糖醬($76)。個多士外層酥脆,裡面軟綿綿嘅,淋上呢層濃郁嘅焦糖醬同配搭上嘅雪糕同新鮮少少酸嘅漿果,好特別又好好味!每一口都充滿唔同嘅層次感,甜香鹹的伴奏令人難忘!整體氛圍方面,Espresso Alchemy 嘅裝潢簡約時尚,設計感超強,好舒適寫意。!如果你想感受轉眼間飄走的咖啡香與甜蜜滋味,不妨嘗試下Espresso Alche

整體氛圍方面,Espresso Alchemy 嘅裝潢簡約時尚,設計感超強,好舒適寫意。!如果你想感受轉眼間飄走的咖啡香與甜蜜滋味,不妨嘗試下Espresso Alchemy!