2021-09-20 34 views
朋友知我中意食海鮮又中意打邊爐,就介紹左呢間新南苑私房菜俾我。佢地有幾款唔同既套餐,我就揀左海鮮餐,套餐包括時令海鮮拼盤同本地手切牛頸脊,另外仲可以任食美國肥牛、鮮蝦、深海龍躉等,超過40多種火鍋配料。等緊雞煲既時候,有小食可以食住等,好意外個泡椒鳳爪好入味,而且唔會好硬。雞煲差唔多熟可以倒埋油炸鬼落去一齊炒,雞煲超惹味,入晒味而且仲保持肉質嫩滑,食晒仲可以無限添加。順帶一提,油炸鬼炒同未炒前都好香脆!!食完雞煲就揀咗新鮮蟹窩花甲湯底打邊爐,除咗有海鮮之外個湯底仲配左一啲蔬菜,好鮮甜。我最期待嘅海鮮拼盤超吸引,有六款時令海鮮,全部都勁新鮮!佢隻蝦真係大得好誇張,係好似一罐飲品咁大!肉質爽口彈牙!除咗海鮮之外,呢個本地手切牛頸脊都好正!肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁。而任食方面,都有美國肥牛,而且都好唔錯!其他火鍋配料都選材新鮮,例如任食既海蝦肉質都好爽口,酒釀雞件好香,龍躉片、特選豚肉等等都食完又食!最後埋單每位都只係$300左右,呢個價錢食到咁靚嘅海鮮真係好抵!

而任食方面,都有美國肥牛,而且都好唔錯!