2016-12-07
媽咪好鍾意食榴槤,見屋企附近呢間新鋪有榴槤雪糕,即刻同媽咪試試先~榴槤戀人雪糕新地 $39 (細杯)雪糕原本已經係榴槤味,好香榴槤味,係真榴槤味道,味道唔假。上面灑咗d曲奇餅碎,幾香口,附送一塊心形榴槤曲奇,仲熱ga!!! 曲奇咬落有淡淡榴槤味重點係,個新地上面有d榴槤肉! d果肉撈埋d雪糕,不得了!我本身唔係太熱愛榴槤,但呢個雪糕真係正!媽咪都話好好食,已經話要再黎。 榴槤fans 必食推薦!美祿恐龍雪糕新地 $36 (細杯)牛奶雪糕 + 美祿粉 + 咖啡曲奇呢個相對冇榴槤戀人雪糕咁濃味,但美祿同牛奶雪糕好夾,加埋暖暖咖啡曲奇,唔錯!新加坡桔仔冰 $36鹹鹹地,酸酸地,有d似鹹柑桔,好解渴解膩桂圓紅棗薏米蜜 $32唔太甜,好滋潤,好適合冬天飲成間鋪有好多唔同味既曲奇賣,d罐好靚裝禮盒,店員好大方叫我地試食,鍾意至買,新鮮熱辣辣就 $25/8塊,罐裝就 $128我地要咗雞肉鬆脆米、新加坡叻沙同龍井曲奇。雞肉鬆脆米肉鬆味濃,食落有一粒粒脆米;新加坡叻沙真係好似飲緊叻沙湯咁,好得意!d罐咁靚,埋黎送人夠特別!
牛奶雪糕 + 美祿粉 + 咖啡曲奇
鹹鹹地,酸酸地,有d似鹹柑桔,好解渴解膩
唔太甜,好滋潤,好適合冬天飲 成間鋪有好多唔同味既曲奇賣,d罐好靚裝禮盒,店員好大方叫我地試食,鍾意至買,新鮮熱辣辣就 $25/8塊,罐裝就 $128 我地要咗雞肉鬆脆米、新加坡叻沙同龍井曲奇。雞肉鬆脆米肉鬆味濃,食落有一粒粒脆米;新加坡叻沙真係好似飲緊叻沙湯咁,好得意!d罐咁靚,埋黎送人夠特別!