2023-06-23
超驚喜的韓國fine dining😍每個星期六都會想周圍搵一間坐得舒適食嘢有驚喜嘅晚餐今日朋友帶我去咗中環呢間米芝蓮級數由韓國大廚主理嘅韓式fine dining店內裝修簡潔舒服,服務員嘅非常之好我哋一行四人,一邊坐一路食非常舒服非常chillDeepfriedPrawn with Zuchinni(炸蝦球非常之彈牙,外皮酥脆入口不油膩,再配上Zuchinni感覺非常之清新👍🏻👍🏻)Chicken Roll.SamgyeTang(呢款我同朋友都非常之鍾意,佢個嫩雞肉卷,肉質非常之嫩滑,用淡淡清香嘅人蔘湯浸住,一口雞肉一口湯非常之夾😍)呢間餐廳所有嘢都非常之精緻好有驚喜,完全估唔到韓國款式嘅餸菜都可以有fine dining嘅做法,完全打破一般傳統韓國料理嘅創新款式👍🏻Makgeolli Ice Cream(咁滿足嘅晚餐,當然要有一個好味嘅甜品去圓滿結束啦😍呢個有少少馬格利酒嘅香味雪糕,酒味唔會太過濃郁,唔識得飲酒嘅朋友都可以食到👍🏻仲要佢個樣非常之給睛,我哋瘋狂打卡😂)呢個週末晚餐非常之開心,打算下一個週末再約成大班一齊嚟過😂
每個星期六都會想周圍搵一間坐得舒適食嘢有驚喜嘅晚餐
店內裝修簡潔舒服,服務員嘅非常之好
我哋一行四人,一邊坐一路食非常舒服非常chill
Deepfried
Prawn with Zuchinni
Chicken Roll.SamgyeTang
Makgeolli Ice Cream
呢個週末晚餐非常之開心,打算下一個週末再約成大班一齊嚟過😂