2022-05-29
前幾日經過將軍澳見到間餐廳新開所以就約埋三五知己一齊入去食lunch入到去覺得入邊嘅環境好靚餐廳外邊又有打卡位嘢食未到就已經有嘢飲拎咗出去打卡位影相Roseberry FizzSweet Lemon “T”Strawberry Pina-Koi-Lada服務員通知嘢食開始出我哋就入返去入邊坐低等嘢食~ 見到餐牌呢佢哋係以西日料理為主就咁睇餐牌啲嘢食全部睇落都好似好好食呀博多特色燒飯團呢個飯團燒到啱啱好勁正呀博多地雞一夜干雞翼見到廚師呢係即叫即整嘅見到佢即刻燒嘅關係所以即刻影低咗雞皮乾身入邊嘅雞肉超香味道A4宮崎和牛三文治如果你哋鍾意食牛肉嘅話都推介你哋呢一款,牛肉入口又香又正醬油漬吞拿魚天使意粉用咗西式嘅天使面但係呢就用咗日式嘅煮法好似平時啲冷麵咁樣,配埋秋葵吞拿魚粒同埋Wasabi口感清新照燒汁鵝肝鍋飯呢一個我都係必食嘅推介,有少少似港式嘅煲仔飯但係佢入邊呢係用咗日本米所以呢啲飯呢比較濕潤少少,上面嘅鵝肝油脂同香氣滲透晒成個鍋,一打開超級香最緊要係佢依然有煲仔飯嗰啲飯蕉,我一個人都可以食一個焙茶焦糖燉蛋紅豆枝豆糰子法式奶凍(宇治抹茶及醬油焦糖)甜品一次過叫咗三款,我自己最鍾意呢就係法
入到去覺得入邊嘅環境好靚
餐廳外邊又有打卡位
嘢食未到就已經有嘢飲拎咗出去打卡位影相
Roseberry Fizz
Sweet Lemon “T”
Strawberry Pina-Koi-Lada
服務員通知嘢食開始出我哋就入返去入邊坐低等嘢食~
見到餐牌呢佢哋係以西日料理為主
見到廚師呢係即叫即整嘅
見到佢即刻燒嘅關係所以即刻影低咗
雞皮乾身入邊嘅雞肉超香味道
A4宮崎和牛三文治
如果你哋鍾意食牛肉嘅話都推介你哋呢一款,牛肉入口又香又正
醬油漬吞拿魚天使意粉
照燒汁鵝肝鍋飯
焙茶焦糖燉蛋
紅豆枝豆糰子
法式奶凍(宇治抹茶及醬油焦糖)
甜品一次過叫咗三款,我自己最鍾意呢就係法式嘅奶凍,佢嘅醬油焦糖味道超級特別我覺得係一定要要嘅款式之一,紅豆枝豆糰子🍡嘅團子係超級軟糯勁正勁好味!