2024-12-31
位於尖東南洋中心的「尚苑中菜廳」以平民價錢就可以食到高質中菜水準的酒家,裝潢是一般中式酒家的格局,寬敞舒適,今日和友人前來品嚐晚餐,意想不到味道如此出色👍👍⭐️孖寶套餐 $ 558有多款孖寶套餐供應,這款有齊龍蝦和蒸魚,到時我喜歡的海鮮,而且價錢實在超值🫶▪️上湯西澳龍蝦伊麵底龍蝦伊麵上枱香氣撲鼻,而且龍蝦超多,入口鮮味又彈牙,食得出好新鮮,配上濃濃的上湯和煮得軟硬適中的伊麵,非常鮮味和入味,配上香蔥更加滋味,現場所見差唔多每台必點👍▪️清蒸沙巴龍躉仔蒸魚最考功架,這條魚蒸得剛剛熟,魚肉肉質非常軟嫩,最喜歡配上切得幼細的大量香蔥,在淋上鮮味的蒸魚豉油和熟油,真係超美味,鍾意食魚嘅人真係非常大愛▪️脆皮香茅乳鴿 $ 88乳鴿大大隻,皮好香脆肉質鮮嫩,而且啖啖肉仲好Juicy,味道鹹香鹹香,非常好食,仲可以沾上准鹽和喼汁,增添風味▪️豐料老火湯 $ 38 (位)最喜歡飲老火湯,是日靚湯係青紅蘿蔔煲豬展,熱辣辣味道清甜又濃郁,飲完之後馬上暖胃▪️紅豆沙糖水贈送的糖水亦非常高質,紅豆軟腍沙狀口感,帶有淡淡的陳皮百合香味,而且唔太甜,完美的甜品
⭐️孖寶套餐 $ 558
▪️上湯西澳龍蝦伊麵底
▪️清蒸沙巴龍躉仔
▪️脆皮香茅乳鴿 $ 88
▪️豐料老火湯 $ 38 (位)
最喜歡飲老火湯,是日靚湯係青紅蘿蔔煲豬展,
熱辣辣味道清甜又濃郁,飲完之後馬上暖胃
▪️紅豆沙糖水