2021-07-15
今日同朋友行開尖沙咀 見到間新開主打手工意粉既西餐廳 環境好似幾唔錯就入去試下啦 我地叫左個5 course dinner 同一個a la carte pasta share黎食 食物質素相當不俗 而且份量又多 算係幾抵食~我地坐底之後 餐廳serve左個welcome appetizer蟹肉批俾我地 食物賣相精緻 都幾有蟹肉味~ 值得一讚既係呢到既餐包係上枱果陣仲係熱辣辣 口感十分之鬆軟我地appetizer揀左安格斯側腹膜橫甩肌簿片 肉質無想像中咁軟腍 但尚算有牛味; 是日餐湯係南瓜湯 湯味十分之濃郁 味道都幾唔錯~個5 course dinner包左2個main 我地分叫order左番茄海鮮手打意粉同法國釀無骨春雞配羊肚菌汁 非常欣賞呢到既手打意粉 意粉美味彈牙 仲好有咬口 海鮮亦相當新鮮; 除左手打意粉 無諗過呢到既無骨春雞味道都咁出色 雞肉非常滑嫩且入味 配上羊肚菌汁令到味道更有層次 另外個a la carte 松露雜菌手打意粉好重雜菌味 意粉十分掛汁 下次會想黎試下個海膽意粉 最令我有驚喜既係呢到既甜品 好少食到咁高質既panna cotta 入口滑溜 奶味同伯爵茶味bal
另外個a la carte 松露雜菌手打意粉好重雜菌味 意粉十分掛汁 下次會想黎試下個海膽意粉 最令我有驚喜既係呢到既甜品 好少食到咁高質既panna cotta 入口滑溜 奶味同伯爵茶味balance得好好 整體黎講成個用餐體驗都相當滿意