豪隍點心工房豪隍蝦餃皇2粒蝦仁燒賣皇2粒蜜汁叉燒腸流沙奶黃包高湯鮮竹卷墨西哥叉燒包價錢💲: $25/ $25/ $28/ $25/ $23/ $25/ $6茶錢好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 3.2/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.5/5回頭率😚: 4.3/5-帶大家逃出荃灣區,去到觀塘區工廈食超高質點心!🥳 呢間出晒名,假日去真係多人到癲,排到後樓梯,第一次見到我都放棄左…不過今次平日夜晚去就好好多!-✅✅豪隍蝦餃皇。好大粒‼️大過隻匙羹‼️入面有成2隻🦐。個皮都做得好好,透到入面的蝦肉,唔會太厚皮或太煙韌,要分2啖先食到呀!🤤-✅✅蝦仁燒賣皇。又係好大粒‼️面頭一大隻蝦,入面的豬肉同蝦肉比例平均,咬落去好鮮味🥰 -✅✅蜜汁叉燒腸。呢個又不得了!成條都脹卜卜到啲餡多到爆出來咁😚個皮又係做得太好,薄得來唔會用太多澄麵變得太韌😆雖然得2條,但完全唔輸平時的三條!滿口叉燒加小小的芫荽味好得!-✅流沙奶黃包。呢個都唔錯,包面好光滑細緻,咬落好軟熟。流沙真係流得出,而奶皇味幾香,覺得可以多啲鹹蛋黃味☺️ 不過奶黃包的油膩都係避免唔到。-✅高湯鮮竹卷。比較普通但都係好食既。用高湯底唔會咁油膩,而
豪隍點心工房
服務🍴: 3.2/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.5/5
回頭率😚: 4.3/5

✅高湯鮮竹卷。比較普通但都係好食既。用高湯底唔會咁油膩,而且鮮竹卷條條飽滿,有齊應有的木耳、蘿蔔等
✅墨西哥叉燒包。呢個都幾好。熱辣辣,墨西哥表皮鬆化,飽身軟熟,有啲豬油香好邪惡😈 入面個叉燒餡有啲洋蔥,味道甜甜地😗

🆗鮮蝦腐皮卷。呢個可以唔叫,因為太油膩🥺 有2舊仲炸得過左火🥶 但入面的蝦仁係大隻,同埋多餡既。

差唔多每樣點心都有水準,有幾樣真係超晒班,好食過我上次食逸東🤭 不過呢到環境好一般,又難排隊。揀啱時間的真係要來一次🥳