2018-04-24 96 views
同朋友放工,約好了食西餐,放工前就搵左呢間,朋友都話好就book了。上到去餐廳,裝修非常靚,周圍都係木系既擺設,濕紙巾同紙巾都好有特色,係安全套包裝同銀紙咁,好特別地方都好寬敞,坐得好舒服。我地叫左個西班牙海鮮飯,芝士煎蟹餅同麻糬窩夫。第一樣黎既係西班牙海鮮飯,佢黎果下我地已經嘩左聲,因為佢真係好大盆,入面有六隻青口,六隻蜆,同埋四隻大蝦,畫面已經好震撼,飯汁係酸酸辣辣咁,非常開胃,所以唔會好濟,每粒飯粒都沾滿汁,青口大蝦果啲都好鮮甜,我地兩個剩係食完個飯都已經飽飽地。之後就黎左個芝士煎蟹餅,初初唔知咩黎以為係好似蝦餅咁,黎到先知原來係好似蒸蛋咁,黎到香噴噴,隔離枱都即刻望咩黎,佢中間有蟹肉同埋芝士,味道非常濃郁,面碘仲有啲木魚絲喺度,口感好特別。唔記得講仲有兩杯野飲,我地叫左荔枝莫希托同埋什果莫希托,無酒精的,又係唔知乜黎,但黎到飲落都好好飲,似溝好既梳打,下面有好多荔枝同什果,一路食一路飲非常解濟。最後盲係甜品麻糬窩夫,呢個真係超好食,好食過出面啲甜品鋪既窩夫好多,佢會比杯蜜糖你,窩夫脆口,入面麻糬軟腍陣牙,好有外脆內軟既感覺,同埋都幾飽肚,仲有啲雪榚同什果喺面,我地食果陣都無講野
地方都好寬敞,坐得好舒服。
我地叫左個西班牙海鮮飯,芝士煎蟹餅同麻糬窩夫。

最後盲係甜品麻糬窩夫,呢個真係超好食,好食過出面啲甜品鋪既窩夫好多,佢會比杯蜜糖你,窩夫脆口,入面麻糬軟腍陣牙,好有外脆內軟既感覺,同埋都幾飽肚,仲有啲雪榚同什果喺面,我地食果陣都無講野了係咁食,真係好正。
呢間西餐之餘份量都好足,食到我地兩個捧住個肚走,一定會再返黎食試埋其他野!