2022-05-06
又係一間由舊舖食到來新舖嘅餐廳😏識呢間餐廳係因為有一次見到蘇絲黃、谷德昭介紹,食過又真係抵食夾大件,於是來完又來😂去到餐廳係五點九度,餐廳六點開,但前面已經有D人等緊,完全估唔到🤦♀️餐廳六點鐘準時開門,地方幾大,佈局簡單,光猛舒服,以卡位為主,隔離有D枱仔咁~坐低冇耐,問staff攞餐牌先知依加改左電子落單,睇左陣就叫左🐟三文魚壽司、🐟油甘魚壽司、🦑紋甲墨魚壽司、🐔南蠻炸雞定食、🐷吉列豬扒定食~先上嘅係🍣壽司一🐟三文魚壽司 ($15)、🐟油甘魚壽司 ($25)、🦑紋甲墨魚壽司 ($18)魚肉鮮甜,都幾厚切,墨魚幾彈牙😍不過壽司款式唔係好多😢🐔南蠻炸雞定食 ($75)因為除左吉豬之外,都想試下其他野,所以叫左一份南蠻炸雞定食 😚炸雞都幾大件,咬落去出奇地滑,唔乾👍而且上面D沙律醬仲加左D蒜蓉入去,個醬幾好食😍不過個配菜一黃芽白泡菜我就覺得一般般😐茶碗蒸,繼續滑到冇得頂😍入面有菇、青豆、蟹柳,但食到底,會覺得鹹左少少😕麵豉湯正正常常~🐷吉列豬扒定食 ($115)吉豬大大塊,麵包糠又脆又薄😍豬扒好有肉汁,又唔會韌,好好食😍點埋個豬扒汁,冇得頂👍茶碗蒸,同麵豉湯都同南蠻炸雞果個一樣~食完定食
魚肉鮮甜,都幾厚切,墨魚幾彈牙😍
不過壽司款式唔係好多😢
炸雞都幾大件,咬落去出奇地滑,唔乾👍
而且上面D沙律醬仲加左D蒜蓉入去,個醬幾好食😍
不過個配菜一黃芽白泡菜我就覺得一般般😐
茶碗蒸,繼續滑到冇得頂😍
入面有菇、青豆、蟹柳,
但食到底,會覺得鹹左少少😕
麵豉湯正正常常~
南蠻炸雞定食
吉豬大大塊,麵包糠又脆又薄😍
豬扒好有肉汁,又唔會韌,好好食😍
點埋個豬扒汁,冇得頂👍
茶碗蒸,同麵豉湯都同南蠻炸雞果個一樣~
吉列豬扒定食
餐廳有個追加椰菜、沙律菜、白飯、醋飯嘅服務,冇添加上限😏
食物連加一服務費,共 $273
雖然同舊舖比,依加要收返服務費同貴左少少,
但睇返餐廳坐得舒服過以前,食物質素依然好高,我覺得都可以接受~