2024-09-22
今日同好朋友慶祝生日,佢話想食Sukiyaki,我即刻諗到bookmark咗嘅「牛陣HANARE Platinum Label」,一場黎到梗係揀「特選鹿兒島縣産野崎牛」,$629位可以無限時任食高質和牛、刺身、前菜、天婦羅、蔬菜、主食,仲包埋任飲果汁汽水同啤酒,真心抵食👍🏻店員嘅服務更值得一讚,貼心有禮,亦細心講解烹調嘅步驟👍🏻店員會先上一轉所有食物,刺身方面有甜蝦、帶子、三文魚、吞拿魚蓉同油甘魚,新鮮肥美,要留肚食牛肉呀😋第一食法先將牛油搽勻,然後加入洋蔥爆香,再放入和牛煎香,加入少許壽喜燒汁,和牛野崎牛佈滿雪花紋路,入口軟滑充滿油脂,點上蛋汁令肉質更加香滑,令人回味無窮😌之後再追加嘅質素一樣咁高質,絕無提供次一等嘅肉👍🏻第二食法先將蔬菜加入鍋中,然後放入和牛同壽喜燒汁,呢種食法會更食得出牛味,帶有蔬菜嘅清甜味,我係重口味人士更加鍾意第一種食法😆野崎牛赤身肉油脂較前者少,肉質較為有彈性有嚼口,當你食過特選之後,赤身肉就較為遜色了😌📍牛陣HANARE Platinum Label (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖人均消費:$700食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖
人均消費:$700