2022-09-18
其中一間留下深刻印象既餐廳。環境設計充滿50年代舊金山既復古味道。每個角落、每件擺設,都充滿心思。每一處都可以係打卡位。店員好細心為我地介紹食物,餐廳係主打多國菜。傾談期間知道老闆係非常有善心,會將部分既收入捐贈山區兒童,有愛💛除左環境同善心,呢度既食物亦非常值得欣賞。[涼拌手撕雞]$78原來係蒟蒻黎製成架😳配合蘿白蓉同青瓜絲,仲有啲黑芝麻香,加埋秘製醬汁,青青涼涼,超開胃前菜。[越式炸春卷伴蒜香檸汁]$78外型整到好似隻蝦咁。生菜包住紅蘿蔔絲同檬粉,再包住中間既素春卷。好香脆,口感好豐富。蒜香檸汁係精髓,酸酸甜甜,令成件事再昇華。[北京烤片]$78呢款素鴨既口感同味道,配合青瓜絲,同平時既北京烤鴨真係有過之而無不及。主要係豆類製成,個醬汁都幾乎一樣,好好味。[Bibimbap]$148蒜香豆腐好香脆!啲烤菇勁juicy🥹佢寫係韓式辣醬,但感覺酸/甜/辣味都比一般韓式辣醬更突出。仲配有啲雜菜同沙律醬,oishi🥹🥹🥹🥹[Mojito & Wake Up]$78@前者係青檸薄荷葉梳打,好fresh;後者係cold pressed甘荀檸檬雪梨蘋果,係vitamin C啊😍好健康又好味。[心
其中一間留下深刻印象既餐廳。
除左環境同善心,呢度既食物亦非常值得欣賞。
[涼拌手撕雞]$78
[越式炸春卷伴蒜香檸汁]$78
[北京烤片]$78
[Bibimbap]$148
[Mojito & Wake Up]$78@
[心太軟]
首先,用黎打卡已經無得輸。心太軟外表微脆,內裡流心,但唔會太甜。配上朱古力雪糕,同埋有朱古力同士多啤梨味醬既cream,完美🥹