2021-09-25
今日來到呢間尖沙咀新開火鍋郎,完全重拾我係日本食牛的感覺大推!.🥘鴛鴦鍋(岩手和牛白鍋+四川麻辣和牛油鍋)$$98+30🥩A5熊本黑毛和牛封門柳 $88🥩A5熊本黑毛和牛三筋肉 $108🥩A5熊本黑毛和牛肉眼 $108🥩麻辣一口牛舌 $38🐟原條日本空運時令鮮魚 $388🍜稻庭烏冬 $15🍜出前一丁 $15🥬娃娃菜 $32🍹荔枝乳酸梳打 $38.呢間最正一定係食牛!jo點了三款都勁好食牛味香濃,最喜歡三筋肉好爽口軟硬適中,難怪係非常受歡迎的稀有部位,牛肉眼就最薄身,牛封門柳最有咬口牛味最濃厚.時令鮮魚點了笠子,一條魚一半刺身一半打邊爐,jo第一次食呢,刺身好鮮味,但我更鐘意用來打邊爐!味道好特別充滿油香烚幾秒就食得,好食到停唔到😋.三款牛和鮮魚配上岩手和牛湯底簡直不得了超夾味,個湯底好鮮甜就咁飲都好正,之後仲成條魚骨掉入湯煲更鮮味jo飲左好多連魚頭都食埋🤭老公喜歡辣加$30叫了四川麻辣,愈煲愈辣超惹味老公仲加埋出前一丁食到爽YY😂.杯荔枝乳酸梳打也不錯,叫個時仲好驚係伏😂酸酸甜甜好解辣👍🏻.整體十分高質,雖然有啲貴,但食物質素服務環境對得住價錢,魚同a5牛超級推介!記得對上一次食咁正的
🥘鴛鴦鍋(岩手和牛白鍋+四川麻辣和牛油鍋)$$98+30
🍜稻庭烏冬 $15
🍜出前一丁 $15
🥬娃娃菜 $32
🍹荔枝乳酸梳打 $38
杯荔枝乳酸梳打也不錯,叫個時仲好驚係伏😂酸酸甜甜好解辣👍🏻
記得對上一次食咁正的牛係日本!另外要大讚服務態度,會逐款湯底、鮮魚介紹同做搭配,佢仲有清酒牌好可惜我仲未可以成日飲酒🥲會同我地傾計仲服務貼心,如果想來一餐有質素的打邊爐滿推介呢間👍🏻