2024-12-04
今日去咗太古城, 經過一間好靚嘅法國餐廳就入咗去, 裏面好大, 有一種休閒嘅法式度假風感覺, 一入到去店員就熱情招待同介紹, 本身都冇乜頭緒食咩好, 就請店員推薦畀我:午市套餐有前菜, 主菜$168 部分要加$:Starter:🐑飲咗個Christmas Soup應該係一啲豆類嘅湯同埋有脆脆麵包喺面, 好飲!🐑食咗一個好似聖誕樹嘅沙律佢似乎係有一啲柚子汁, 配上一啲我未食過嘅菜,番石榴粒, 顏色鮮豔, 口感好豐富!🐑Smoked salmon blinis 三文魚呢個好精緻,鮮味嘅三文魚再配上軟軟嘅包,正!Main 🐑TURKEY ROULADE 火雞Truffle paste, mushrooms, brussels sprouts, mashed potato聖誕節梗係食火雞啦!佢個火雞肉質嫩滑, 入面包咗啲菇類喺度, 另外配上長型西蘭花同埋烤西式小椰菜, 令到個層次更加豐富!🐑GRILLED FRENCH HAM 烤法式火腿Mashed potatoes, carrots, apple sauce厚切法式火腿, 配上味道好似apple crumble嘅蘋果粒, 呢個配法好特別!令
午市套餐有前菜, 主菜$168 部分要加$:
Starter:
🐑飲咗個Christmas Soup
應該係一啲豆類嘅湯同埋有脆脆麵包喺面, 好飲!
🐑食咗一個好似聖誕樹嘅沙律
🐑Smoked salmon blinis 三文魚
呢個好精緻,鮮味嘅三文魚再配上軟軟嘅包,正!
Main
🐑TURKEY ROULADE 火雞
🐑GRILLED FRENCH HAM 烤法式火腿
厚切法式火腿, 配上味道好似apple crumble嘅蘋果粒, 呢個配法好特別!令人食指大動!
🐑是日甜品+$18
係一個超靚嘅法式焦糖燉蛋!
個面烤到好脆, 裏面係嫩滑嘅蛋!
令人充滿咗幸福嘅感覺🤗
🐑Cappuccino
一樣係好精緻, 有濃厚嘅奶泡, 配上順滑咖啡
🐑英式茶