2023-11-13
👧🏻😋👅🍽✨超高質抵食石燒專門店🤩-御石燒🇭🇰 旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖 🇭🇰-🪨除左石燒牛, 仲有吉列豬扒, 鰻魚飯, 牛肉鍋等等好多元化; 食呢個質素既肉, 價錢亦非常經濟, 新張期間仲送Haagendaz雪糕!🪨 餐廳位置唔算多, 枱同牆都係灰色, 裝修簡約有梳化位; 上碟時石板上已有舊脂肪, 店員都有溫馨提示小心油彈好貼心-🥩 御燒極上級黑松露吉列牛 $138💯真心抵, 份量好多! 十塊吉列牛都厚切, 依照枱上指示燒3分鐘左右就岩岩好熟度, 肉嫩勁多汁💯用黑松露溝落炸粉, 唔影響牛肉鮮味但食落又會有黑松露味同脆卜卜既口感-🐖 御燒豚肉 $88✨豚肉本身都夠晒肥有出油, 唔需要太依賴板上脂肪, D油逼晒出黎燒到金黃色仲脆脆地✨近似腩肉位置, 肥位爽口, 肉味好香濃; 點埋少少燒汁解膩一流-🍱 紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯 $35 (晚市價)💯呢度落飯素都好重手, 唔只面頭少少, 個底都有, 食每啖飯都好好味! 麵豉湯就正常發揮, 但會沉底記得撈勻先飲💯流心蛋未至於好流, 似溏心蛋, 但都好香蛋味; 因為燒肉同飯已係最佳配搭, 隻蛋我當小食, 食完燒肉凍凍個口腔😆
超高質抵食石燒專門店🤩
御石燒
🇭🇰 旺角廣華街2-20號翠園大廈二期地下10號舖 🇭🇰
🥩
御燒極上級黑松露吉列牛 $138
🐖
御燒豚肉 $88
🍱
紫菜味素飯+流心蛋+麵豉湯 $35 (晚市價)
🐓
雞卷肉 $28
✨兩條雞卷切半變四舊, 熱辣辣炸起, 用雞皮包住雞肉勁juicy! 揀左辣味但唔係好辣, 只係有少少七味粉係上面
🍨
Haagendaz雪糕 贈送
💯餐廳開左兩個月左右, 而家仲有限定新張優惠, follow 社交平台又post個story tag返鋪頭就有得送喇 😍 真係抵上加抵