2022-05-31 61 views
一家木系日式裝橫嘅日式燒肉店,感覺很舒適,食物亦好高質,可以慢慢享受,跟朋友暢談,我同朋友都分別叫咗一人前餐。甜品(蕨餅) $288前菜(和風蒜子蕃茄+漬物一款),牛小肋排(2切)、安格斯板腱(4切)、牛舌(4切)、錦爽雞腿肉(2切)、鹿兒島豚腩(2切)、蔬菜(4切),梅子茶漬飯,甜品(蕨餅)前菜 - 和風蒜子蕃茄蕃茄非常新鮮和爽甜,底部有少許沙律菜,加上和風醬汁和蒜🧄,酸酸地好開胃。主菜 - 燒肉每一款都好好食,店家會提供牛脂肪比你當油掃上烤爐,最鍾意嘅係牛小肋排、安格斯板腱、錦爽雞腿肉。牛小肋排肉質呈粉紅色澤,口感軟嫩Q軟,食到牛既油脂香。安格斯板腱切到非常薄,每邊燒4-5秒就得,肉質脂肪較少,有咬口,肉味濃郁。牛舌切得爽脆多汁錦爽雞腿肉養殖於愛知縣農場嘅走地雞,肉質柔嫩帶有嚼勁,皮好薄,將雞皮燒至少脆,連埋啲好滑嘅雞肉一齊食,好有驚喜。伊比利亞肋條來自西班牙,橡果級數,肉汁非常豐富,油脂比例恰到好處,口感軟嫩有嚼勁。鹿兒島豚腩九洲名物,肉質鮮甜,肌纖維較細較多,易咬斷,口感軟滑甘美,少少燒烤汁令豚腩香氣昇華。梅子茶漬飯用玄米茶加入珍珠米,中間加咗粒梅子,梅子酸酸甜甜,令茶漬飯更有

[一人前 特選]$268
前菜(和風蒜子蕃茄+漬物一款),錦爽雞腿肉(4切)、錦爽手羽先(2入) 、伊比利亞肋條(4切)、鹿兒島豚腩(4切)、蔬菜(4切),梅子茶漬飯,甜品(蕨餅)

一人前特選

[一人前 精選] $288
一人前精選

前菜 - 和風蒜子蕃茄
和風蒜子蕃茄

主菜 - 燒肉

牛小肋排
肉質呈粉紅色澤,口感軟嫩Q軟,食到牛既油脂香。

牛舌
切得爽脆多汁

錦爽雞腿肉

伊比利亞肋條

鹿兒島豚腩

梅子茶漬飯
用玄米茶加入珍珠米,中間加咗粒梅子,梅子酸酸甜甜,令茶漬飯更有層次,梅子茶漬飯送燒肉幾特別。
蕨餅

座位非常闊落,抽風應該做得幾好,食完成餐燒肉都唔會有油煙味,而且服務非常好,會主動加茶,亦非常有禮。
2022-05-27
一人前特選