2023-03-27 145 views
又嚟介紹特色燒肉喇🍖!相信大家都會試過好想食好嘢,但係又完全唔想落街🫠,我嗰日就正正面對着呢個情況🥹。今次想同大家介紹嘅係一間提供板燒燒肉外送服務嘅網店❤️,呢間網店嘅服務絕對適合晒想食好嘢嘅懶人🤤。足不出戶就已經可以享受到唔同嘅美食😬,而我嗰日都食得好豐富㗎🫡。想知我嗰日食咗咩嘅,就一定要繼續睇落去~嗰日我就食咗佢嘅殿堂級四人板燒套餐-SET C😍,啱晒同屋企人又或者同朋友食🫶🏻。所有嘅食材都用咗真空包裝,完全夠晒衛生🤩。而家就等我介紹吓呢個套餐一個包括咗啲咩啦✨。食物方面☝🏻#SRF極黑和牛牛頸脊 200G SRF極黑和牛結合咗日本和牛嘅細緻油花同埋美國黑安格斯牛嘅濃郁肉味🥰。食落鮮嫩多汁😚,佢除咗保留黑安格斯牛嘅強烈風味🐃,都仲有和牛滑嫩嘅油花,就咁睇賣相都見到油花均勻分佈😇。#日本A4黑毛和牛前腿肉薄片 200GA4黑毛和牛嘅油脂分布真係唔係講笑☺️,淨係睇埋相已經見到有幾高質素😋。另外因為前腿肉嘅肌肉比較發達,所以佢嘅筋膜亦都會比其他部位嘅多,呢個都係佢嘅特色之一嚟㗎🫡。燒完之後食,真係可以品嚐到A4黑毛和牛獨有嘅鮮味🤩。#澳洲香草羊架 400G由於本身已經用咗香草調味,所以直接
又嚟介紹特色燒肉喇🍖!

食物方面☝🏻
#SRF極黑和牛牛頸脊 200G

#日本A4黑毛和牛前腿肉薄片 200G

#澳洲香草羊架 400G
由於本身已經用咗香草調味,所以直接拎羊架燒已經可以品嚐到佢嘅鮮味🫶🏻 。燒完之後嘅羊架特別惹味🐑,羊肉味真係好重👾,食完之後口腔仍然彌留住羊嘅香味😬。

#美國安格斯牛小排 200G
牛小排可以話係美國安格斯最精華嘅部位之一🫢, 燒過之後嘅肉質鮮美滑嫩,而且油花分布均勻,絕對係頂級嘅享受🫣。鮮嫩多汁嘅肉質,搭配豐富嘅大理石花紋,見到都已經食指大動😬。相信無論你選擇幾多成熟,一樣可以滿足你嘅口感😎。

#日式照燒雞腿肉 200G
已經去咗骨嘅雞腿肉真係啱晒我呢啲懶人😍,雞腿肉夠晒大塊,肉質都好嫩滑😚。另外照燒汁嘅加持之下,令到我越食越開胃🤣。

#韓式辣醬五花肉 200G
跟住就想介紹五花肉😋,首先要介紹嘅就係辣醬五花肉🌶️。我幾欣賞五花肉嘅肉質夠紮實,而且厚度十足,完全唔係薄切🥹。辣醬同樣令到五花肉變得更開胃!

#鹽醬五花肉 200G
套餐五花肉嘅質素不在話下❤️,呢份鹽醬五花肉只係用咗基本嘅調味🐖,就已經帶出五花肉嘅鮮味✨,都反映咗五花肉嘅質素有幾咁高!

#匈牙利鵝肝180G
相信大家都知道匈牙利嘅鵝肝真係出晒名🫶🏻。今次係我第一次食燒嘅匈牙利鵝肝😋。包裝非常之貼心,為咗預防鵝肝會癡底,所以餐廳仲提供左一包生粉㗎😚,超級體貼。首先我會建議燒封鵝肝嘅表面🦢,可以鎖緊鵝肝嘅肉汁🤤。然後你就會品嚐到鵝肝獨有嘅香味,入口即溶、鮮嫩味美、細緻綿密、豐美多汁、油脂豐富,真係一大享受!

#磯燒飽魚4隻
帶有濃郁嘅鮑魚鮮味✨,而且鮑魚食落都好軟嫩,口感相當豐富!

#日式蝦肉釀蟹蓋 6隻
利用彈牙嘅蝦肉🦐,釀入香濃嘅蟹蓋🦀,可以話係將兩款海鮮嘅鮮味混合在內。另外再加埋其他調味,喺味道上嘅層次都有所提升🫶🏻,絕對係驚喜之作!

👉🏻以上就係我嗰日燒嘅肉啦❤️,但係餐廳提供嘅嘢點止咁少🫢。餐廳另外仲提供左兩個蔬菜盛盒🥬,當中包括咗洋蔥圈、翠玉瓜、精選菇類、生菜同埋泡菜😋,可以中和燒肉帶嚟嘅油膩感😍。

喺調味料方面,餐廳同樣有誠意㗎🫡。當中包括咗牛油、自家燒汁、岩鹽、椒鹽同埋黑椒。完全唔需要自己額外準備!

唔止咁樣㗎,就連燒爐具都一樣有懶人包🤣。當中包括鐵板燒爐(大)、燃料4個、滅火蓋、火槍、牛油紙、隔熱夾、食物夾、剪刀、油掃、筷子、碗、枱布。真係夠晒體貼🙏🏻。

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌕
味道:🌕🌕🌕🌕🌕