2023-11-27
而家興食一人燒肉餐,但係往往到喉唔到肺,因為感覺好似速食咁,冇左放題嗰種快感🫢 用正宗嘅燒肉爐,比起熱石既氣氛一定好好多😎 今日過咗荃灣大鴻輝試左<佐賀燒肉谷>,除咗佢哋最出名嘅燒肉放題之外,仲有<一人燒肉限定餐>,除咗賣相吸引,仲有好多自助區嘢食嘢飲可以不限時享用,堅係正😃餐廳環境舒適,非常之乾淨,配埋型格裝修,坐得好舒服🥰 <嚴選美國牛肉盛盒>,賣相同份量都相當唔錯👍🌟美國prime原塊牛板腱配香蔥蒜醬,本身肉質已經好好,再配埋香蔥蒜醬一齊燒,捲埋一齊食真係無敵,記住唔好燒太熟呀😍🌟特選牛小排,油花靚,好香😎🌟美國牛胸腹,肉味都幾重,有咬口,我幾鍾意😍🌟白豚梅花肉, 配麵豉醬同生菜 一齊食好夾☺️🌟雞翼,識得燒雞翼一定要燒到皮脆肉嫩,加少少鹽已經好正, 餐廳特登咗啲燒烤鹽我,大家都可以問佢地攞😎<一人燒肉限定餐>仲有前菜,飯,野菜,甜品,湯品,飲品任食🤩🤩 特別推介佢嘅燒肉谷紫菜飯同埋唔同味道嘅醬汁,真係非常滿足嘅一餐😍🌟至於放題,一定要試佢嗰個<level 5日本九州黑毛和牛海鮮放題>,完全超乎預期咁好,見到已經好滿足 🤩🤩 當中必食嘅係極上黑毛和牛薄炙牛肋肉,極上
🌟特選牛小排,油花靚,好香😎
🌟美國牛胸腹,肉味都幾重,有咬口,我幾鍾意😍
🌟白豚梅花肉, 配麵豉醬同生菜 一齊食好夾☺️
🌟餐廳仲送咗個厚切牛仔骨肉,職員好細心諗幫你燒,雖然唔知係咪日本和牛,但一樣非常美味,超讚😃
🌟海鮮方面,個放題都好正,蝦同三文魚骹等等都好有水準,另外餐廳仲做緊柚子系列, 試咗個柚子石斑魚柳, 好有特色 ,魚肉嫩滑,淡淡柚子味,非常唔錯。 柚子系列仲有其他菜色,例如柚子炸雞等等都值得一試👍
<佐賀燒肉谷>,無論係<一人燒肉限定餐>或者<level 5日本九州黑毛和牛海鮮放題>都真心唔錯, 好味程度真係意料之外,自助區更加係另一個亮點,絕對值得真心推介😎😎
🌟另外用 TGG 高嚐美 app 做會員訂位重可以儲分哦😆