2023-03-17
近排好排住韓國 唯有去食住燒肉先😚😚 呢間餐廳都幾闊落 坐得好舒服 仲有海景架😍坐低後就有小食同沙律 都幾豐富 仲可以叫定生菜去包肉架😝特選黑毛和牛上貝身肉 ($198)和牛真係夠哂香呀 但油脂比其他部位又唔算超勁 都幾平衡冇好漏嘅感覺😌而且肉質夠哂滑🥰豪快濟州黑毛豬拼盤($312)拼盤分别有五花肉 護心肉同豬梅肉 三款都大大份架😍😍我個人鍾意護心肉 咬落口感特別而且夠嫩😋另外五花肉就夠哂邪惡啦😈肥膏同肉比例平均 入口即溶 而豬梅肉大大塊燒得好香 配埋醬汁就正🤤食堂牛小排(醬油) ($178)醬油味非常香濃 燒完基本上唔洗再加醬汁都夠哂味👏🏼而且肉質嫩滑好啱我口味😋食堂蘋果梨汁雞肉($88)雞肉份量都幾多架 而且肉質超滑🤩燒完都好 juicy仲有淡淡蘋果梨嘅清香🍎食完都唔會漏呀👍🏼一盒芝士生蠔($98)蠔味唔腥幾新鲜 底下芝士份量真係超多🧀完全可以浸任啲蠔😂食落幾香又幾 creamy夠哂味呀😚😝韓國鰻魚(半份)($115)鰻魚好大條呀 燒嘅時候要燒左皮個邊先😚魚肉都算結實又冇腥味 不過都有少量骨架😉柑橘梳打($32)梅子青檸梳打($32)食燒肉緊係要嘆返杯梳打 果味都非常香濃清新🌱仲有
特選黑毛和牛上貝身肉 ($198)
豪快濟州黑毛豬拼盤($312)
食堂牛小排(醬油) ($178)
食堂蘋果梨汁雞肉($88)
一盒芝士生蠔($98)
韓國鰻魚(半份)($115)
柑橘梳打($32)
梅子青檸梳打($32)
食燒肉緊係要嘆返杯梳打 果味都非常香濃清新🌱仲有果肉係入面架 飮落清新舒服襯燒肉啱哂🥩🍹