2021-05-18
呢間岩開左無耐既韓國pizza 店~ 知道無得book要walk-in , 趁放假就趕快十二點一開舖就入去食~~~泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊) @$189呀呀呀呀呀~~~ 呢個真係超特別~ 成個面都有好多唔同類型既芝士, 加埋蘑菇鮮蝦蟹肉料口感係大滿足!! 反而就唔係好食到泡菜(^_^*)都未算! 精華係個底邊, 批批底唔係好厚既麵粉底食落去唔會覺好擠, 而係似麵包既質料, 加上碎既糖雪霜同啲杏仁片加埋滲出泥既芝士味, 批底味唔會cover 帶牧場醬鹹味既餡料韓式海鮮炒年糕@$89一開始以為成碟紅醬料好辣; 但飯落係甜酸味道~ 不過年糕既份量唔太多, 多洋葱蜜糖蒜香炸雞@$123炸蜜糖加蒜香醬料真係好香好正~~~ 感覺蒜香味較重~~ 每件炸雞大大件, 不過無想像中咁嫩口~~ 蜜糖忌廉炸薯條@$78呀! 同樣另一個食到 ‘呀’ 一聲既係呢個世界級小食! 可能係未試過咁特別既薯條~~由一開始覺得奇怪口感變成好滿足~ 初時覺得又鹹又甜, 但食食下好似梳乎厘既蜜糖忌廉醬完美同薯條結合! 唔錯唔錯~~ 食完之後, 終於明點解日日咁多人排隊了( ´∀`)~~~
泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊) @$189
韓式海鮮炒年糕@$89
蜜糖蒜香炸雞@$123
蜜糖忌廉炸薯條@$78
呀! 同樣另一個食到 ‘呀’ 一聲既係呢個世界級小食!
食完之後, 終於明點解日日咁多人排隊了( ´∀`)~~~